Wednesday, July 17, 2024

Sadje in zelenjava sta odličen vir vitaminov in mineralov pa vendar so včasih trd oreh pri otrocih. Tukaj je nekaj nasvetov kako slednje približati vašemu otroku. 


 

  1. Dajte mu vzgled

Vaši otroci bodo hitreje poskusili novo zelenjavo in sadje če bodo videli tudi druge, da jo uživajo. Če boste sami zdravo jedli, boste tudi otrokom pokazali pot do zdrave prehrane. Sadje jim naj bo vedno na dosegu roke, pripravite pa jim lahko tudi kakšen sadni smuti, kjer jih bo pritegnila mešanica barv, po vrhu lahko posujete tudi malo kakava, da bo pripravek še bolj manljiv.

2. Vključite otroke

Otroke vzemite s sabo po nakupih, da tudi sam doda in izbere želeno sadje in zelenjavo. Vključite jih lahko tudi pri sami pripravi kosila ali skupaj z njimi obiščete tržnico, ribarnico, da ga prevzamejo pisane barve tamkajšnje hrane.

3. Novo hrano mu približajte preko že poznane

Novo hrano, ki mu ju želite predstaviti mu postrezite ob starih in otroku priljubljenih jedeh. Novo hrano bodo tako poskusili mimogrede in morda se navdušijo nad novimi okusi.

Rezultat iskanja slik za otrok in sadje zelenjava

4. Vztrajajte

Ko otroku želite približati sadje in zelenjavo, ki je še morda ni poskusil morate biti vztrajni. Morda bo včasih terjalo več poskusov, da otrok hrano sprejme, najboljše pa je, da mu že v samem začetku ponujate raznoliko prehrano.

5. Raznolikost

Kupujte sezonsko sadje in zelenjavo, ter poskusite otroku zmerno ponujati raznoliko prehrano. Prevelik zalogaj nove hrane lahko otroka odvrne od poskušanja nove prehrane. Pomembno je, da ga ne silite, da s prvim poskusom poje čisto vse. Z malimi koraki se daleč pride.

Kategorija:   Nasveti, Prehrana, Zdravje
Naslednji prispevek

KLOPI: KAKO SE ZAŠČITITI IN KAKO JIH ODSTRANITI?

7 julija, 2019 0