Thursday, June 20, 2024

Mnogi starši o tem razmišljajo že v času nosečnosti. Vsekakor je dobro da se s partnerjem o tem pogovorite in da pove vsak svoje želje. Mnogi pediatri tudi ne sprejemajo več novih pacientov, kar je še dodaten razlog da se o situaciji prej pozanimate


Glede na kaj izberete pediatra?

-Bližina
Razen nekaterih preventivnih pregledov se zdravnika rabi le v času bolezni. Do te pa pride nenadno in stanje se lahko hitro slabša. Tu vam bo prišel bližnji pediater zelo prav. Tako lahko brez problema otroka kadarkoli hitro odpeljete na pregled.

-Priporočila
Kar se tiče priporočil je pomembno, da poslušate le ta, ki vam jih podajo osebe ki jim res zaupate. Tako veste da vas nebi napotili k nekomu, ki mu oni ne zaupajo. Če gledate razne forume, le ti niso najbolj relevantni. Morda kakšnemu ne ustreza pediatrov karakter in ga bo zato zelo slabo ocenil, ni pa nujno da so vsi istega mnenja. Pogosto so mnenja zelo deljena.

-Javna ali zasebna ambulanta
Dejstvo je, da se v zasebni ambulanti vsak obisk plača. Po navadi v zasebnih ambulantah ni gužve in vsi pridejo na vrsto točno ob svoji uri. Prav tako pride pediater na dom v primeru bolezni. Pogosto pa poslušamo glede ne ravno najbolj prijaznih odnosov.
Pri pediatrih v zdravstvenih domovih se včasih kakšna stvar zavleče in moraš čakati dlje. Več je ljudi in tudi zdravniki so bolj zaposleni. Pogosto je odnos do staršev in otrok lepši in korektnejši.

Vsekakor dajte priložnost tudi mlajšim pediatrom, kateri so po navadi še bolj zagrizeni in zagnani. Svoje delo opravljajo z večjo vnemo in vsekakor bodo za vaše malčke storili vse najboljše.

Naslednji prispevek

Koliko spanja potrebuje otrok glede na starost

2 decembra, 2018 0