Tuesday, October 3, 2023
17 decembra, 2021

Kako v času praznikov zaposliti otroka?

By 0 629 Views
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Veseli december se bliža vrhuncu, s tem pa tudi božično-novoletne počitnice. Že veste, kaj boste počeli letos, da vam (in vašim otrokom) ne bo dolgčas? Za vas imamo nekaj idej za pestre in aktivne praznike. Četudi nam jo je virus zagodel, se lahko zabavate na varen način.


Peka piškotov

Kaj je lahko še bolj čarobnega kot družinska peka piškotov? Vsak družinski član naj izbere en recept za piškote ali pecivo, ki ga skupaj preizkusite v decembru. S tem ne boste le napolnili svojih želodčkov z odličnimi slaščicami, ampak boste skupaj preživeli tudi nekaj kvalitetnega časa in svojih otrok naučili samostojnosti ter kuharskih veščin.

Izlet v naravo

Pomembno je, da krepite svoj in otrokov imunski sistem, zato se odpravite na svež zrak v naravo. Na sprehod ali daljši pohod, odpravite se na kakšen hrib, od koder imate lep razgled na mesto, osvetljeno z lučkami. Lahko se odpravite tudi kam višje, kjer je sneg. Smučate? Odličen čas, da si privoščite družinski dan za smučanje.

Izdelava božičnih daril in voščilnic

Skupaj z otroki se lahko lotite izdelave preprostih božičnih darilc in voščilnic, s katerimi boste razveselili svoje prijatelje in sorodnike. Tako bo vaš otrok razvijal kreativno žilico in se zaposlil na kvaliteten način.

Družabne igre

Zimski prazniki so kot nalašč za družabne igre. Vsi ste zbrani skupaj, končno imate čas, zabavajte se!

Komentarji
Kategorija:   otrok
Naslednji prispevek

Na koliko časa je treba očistiti otrokove igrače?

23 decembra, 2021 0