Thursday, July 18, 2024

Eden izmed številnih dejavnikov, ki povečajo občutljivost zob je lahko že zamenjava zobne paste, ustne vode ali izdelkov za beljenje zob. Ti izdelki lahko delujejo zelo abrazivno in v kolikor ste opazili večjo občutljivost zob, se vrnite k stari znamki.


Pozanimajte se, katere so najboljše zobne paste za vaše specifične potrebe.

Druga preventivna mera je zagotovo zmanjšanje vnosa kave in druge kisle hrane ali pijače, ter hrane, katere stranski produkt je ustvarjanje kisline: paradižnik, citrusi, jabolka, češnje in gazirani napitki. Kislina tanjša zobno sklenino, ter krepi občutljivost zob. To pa zagotovo ne pomeni, da te hrane ne smete več uživati, vendar po obroku popijte kozarec vode s katerim boste izprali kislino med zobmi.

Vsaj 30 minut po popiti jutranji kavi si zob ne umivajte. V tem času je vsebnost kisline v ustih najvišja, zobna sklenina pa je takrat za poškodbe najbolj občutljiva. Ščetkanje zob v tem primeru prinaša več škode kot koristi.

Če se ne morete upreti pitju gaziranih pijač, le-te pijte s slamico. Na ta način boste preprečili neposreden stik kisline in zobne sklenine.

V kolikor vam noben omenjen nasvet ne pomaga obiščite svojega zobozdravnika, ki bo ugotovil, ali za občutljivo zobovje ne obstaja kakšen drug razlog (odškrnjen zob, karies ali odprta zobna korenina).

Kategorija:   Nasveti, Novice
Naslednji prispevek

Zakaj so moški tako pohotni?

12 septembra, 2013 0