Tuesday, February 27, 2024

Mož je dobil novo službo, h kateri spadajo številni poslovni sestanki in kosila – tudi s simpatičnimi samskimi ženskami. Eno od njih sem spoznala po naključju. Mislim, da me mož ne vara, a se bojim, da so skušnjave v njegovem poklicu prehude. Kako naj krotim ljubosumje?


Ni načina, kako se izogniti skušnjavam, s katerimi se srečujemo vsi – tudi vezani posamezniki. Če nam priložnosti za skok čez plot ne ponuja služba, so tu popoldanski hobiji, potovanja, zanimiva soseščina. Prav to je razlog, da sta odkritost in občutek pripadnosti v vsaki zvezi tako zelo pomembna. Da boste lažje razumeli svoje ljubosumje, se morate najprej vprašati, kako kakovosten je odnos z možem. Imata zadovoljivo spolno življenje, ki oba izpolnjuje? Sta si čustveno blizu? Se pogovarjata o svojih težavah? Se zabavata? Če je odgovor na katerokoli od teh vprašanj nikalen, je to že zadosten razlog za ljubosumje – in za to, da morate biti v odnosu dejavnejši. Če ste na vprašanja odgovorili pritrdilno, je vzrok za ljubosumje v vaši negotovosti.V vsakem primeru morate partnerja seznaniti s svojim ljubosumjem. Če je odkrit, bo morda priznal, da je že bil tarča osvajanja, a bo, če vas ima rad, zagotovo dodal, da ga takšno flirtanje ne zanima. Potem pa je na vas, da se mu naučite zaupati.
 

Mož bi ob luči, jaz bi v temi


Mož se rad ljubi ob prižganih lučeh, jaz pa uživam samo, če sva v temi. Ker sem mati dveh otrok, je moje telo vse prej kot popolno. Tudi moževo prepričevanje, da sem privlačna, ne zaleže. Zakaj ne bi bilo preprosto po moje?

Navedli ste eno najpogostejših, navidez nedolžno, a še kako motečo posteljno težavo pri ženskah. Če se goli ne počutite dobro, v seksu ne morete uživati. Skušajte se sprijazniti s svojim telesom. Razmislite, kaj na vašem telesu vam je všeč. Vedite, da pri spolni privlačnosti ne gre samo za popolno telo, temveč tudi za način govora, hojo, gibe telesa med odnosom. Privoščite si aerobiko ali obisk fitnesa; tam boste med vadbo in po njej srečali posameznice, ki so precej manj popolne kot vi, a so morda veliko samozavestnejše. Poleg tega redna vadba izboljšuje samopodobo, ne glede na morebitno hkratno hujšanje. Obenem je res, da se telo vsake ženske po porodu in dojenju spremeni in da nikoli več ne bo povsem enako. S tem se sprijaznite. Povsem jasno je, da se možu zdite seksi, tako kot se večini moških zdijo ženske-matere veliko bolj seksi kot prej. Poslušajte moža in verjemite vase.

 

Vir: Viva

Kategorija:   Nasveti
Naslednji prispevek

Razveza zakonske zveze

13 junija, 2012 0