Tuesday, March 21, 2023
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Anketa med prebivalci Velike Britanije je postregla z zanimivimi rezultati o spočetju. Kar 11% Angležev je bilo mnenja, da spočetje v stoječem položaju ni mogoče, prav tako pa jih 19% ni vedelo, da se lahko spolni odnosi med menstruacijo preslikavajo z nosečnostjo.


Celo četrtina od 2000 sodelujočih v raziskavi je priznalo, da se s partnerjem ni nikoli govorilo o kontracepciji, 31% pa ni nikoli spregovorilo o spolnem zdravju.

Po eni strani smešno po drugi pa zaskrbljujoče je dejstvo, da je kar 77% anketirancev prijateljem pripravljeno svetovati o seksu, pa čeprav samo o tem ne vedo veliko.

Dr. Pam Spurr, svetovalka za spolnost in zakonske zveze je poudarila, da se ljudje vse pogosteje in z manj negotovosti pogovarjajo o spolnosti.

»Še vedno pa moramo prehoditi dolgo pot, da bi lahko šale zamenjali z odprtim, iskrenim in informativnim razgovorom o spolnem zdravju in zvezi, ki si jo želimo,« je zaključila.

Neka druga raziskava v Veliki Britaniji je pokazala, da kar 37% spolno aktivnih ljudi med 18-tim in 30-tim letom starosti, z novim partnerjem prakticira nezaščitene spolne odnose, 40% pa jih je zato okrivilo alkohol.

Komentarji
Naslednji prispevek

Test za ektopično nosečnost

13 junija, 2012 0