Wednesday, June 19, 2024

Z avtizmom prizadeti otroci so se kot dojenčki igrali neobičajno. Igračke so obračali, ter prevračali mnogo pogosteje kot ostali otroci, je pokazala nova raziskava ameriških znanstvenikov.


Odkritje, objavljeno v reviji Autism, bi lahko pripomoglo zdravnikom in staršem da avtizem pri otroku čim prej odkrijejo, kar bi povečalo uspešnost zdravljenja.

Otroke, katerim so kasneje diagnosticirali avtizem, pogosto privlačijo steklenice in njim podobni predmeti, v katere s kančkom očesa z velikim zanimanjem gledajo dolgo in nepretrgoma, je pokazala raziskava.

Znanstveniki delajo podobne raziskave zato, da bi lahko zgodnje znake avtizma diagnosticirali že v prvih 24 mesecih otrokovega življenja.

Za avtizem bi morali podrobno pregledati vse otroke preden dopolnijo dve leti starosti, pravijo zdravniki. V iskanju simptomov vse več zdravnikov preučuje otrokove klasične družbene in komunikacijske veščine.

Neobičajno igranje z igračkami je simptom, na katerega morajo biti starši še posebej pozorni, vsaj omogoča dokaj zgodnjo diagnosticiranje avtizma, trdijo strokovnjaki.

Kategorija:   Novice, Rast in razvoj
Naslednji prispevek

VELIKA NAGRADNA IGRA: »Naj družina 2008«

13 junija, 2012 0