Saturday, April 13, 2024
13 junija, 2012

Kako poteka zdravljenje odvisnosti od seksa?

By 0 2057 Views

Prijatelji pazijo na vašo seksualno prakso


Prvi korak do ozdravitve je prav gotovo pogovor s psihiatrom, ki potrdi morebiten obstoj travme iz otroštva. Le-te naj bi odvisnika pognale v iracionalno obnašanje.

Če gre za zapostavljenost v otroštvu in vzgoji, ali travmo povezano z rano spolnostjo je zdravnikova dolžnosti in pacientova obveza to travmo spoznati in priznati, ter jo na ta način nevtralizirati.

V terapijo je potrebno vključiti ostale družinske člane in prijatelje, ki pacientu nudijo podporo in pazijo, da se ne vrnejo k svojimi seksualnimi transgresijami.

V nekaterih mestih v ZDA obstajajo cerkvene skupnosti, ki ob prijavi v njihove centre za zdravljenje odvisnosti spremljajo spolno obnašanje ljudi.

Tako se lahko zgodi, da vaš najboljši sosed pregleduje vaše kante za smeti, ter išče mogoče uporabljene kondome, pregleduje vaš internetni brskalnik v spoznanju obiska internetnih strani s pornografsko vsebino, itn.
 

V ZDA je devet odstotkov seksualnih odvisnikov


Zadnji stadij zdravljenja je preventiva pred ponovno odvisnostjo. Psihiatri skupaj s pacienti poiščejo razloge odvisnosti, ki jo lahko izzove že izzivalna reklama ali lucidno razmišljanje. Da seks preženejo iz pacientovih misli ga poskušajo osredotočiti na njegovo družino in kariero.

Ocenjuje se, da je v ZDA okoli devet odstotkov spolnih odvisnikov, takšno obnašanje pa jim nevarno ruši kakovost življenja in moti njihove vsakodnevne obveznosti. V Ameriki so te klinike tako popularne, da so postale celo stvar prestiža.
 

Sorodni članki:

Kategorija:   Zanimivosti
Naslednji prispevek

Je velikost pomembna?

13 junija, 2012 0