Sunday, May 26, 2024
4 januarja, 2022

Kakšna je razlika med dnevno in nočno kremo?

By 0 761 Views

Jo poznate?


DNEVNA KREMA

Čez dan je naša koža izpostavljena UV žarkom, umazaniji, agresiji okolja, ki našo kožo hitro lahko poškodujejo, če ni zaščitena. Zato ni nič presenetljivega, da večina dnevnih krem varuje našo kožo pred zunanjimi vplivi. Če vaša ni takšna, poiščite drugo. Dnevne kreme so ponavadi tudi bolj lahke gostote ter teksture in so narejene tako, da jh nanesete pod ličila. Zato je njihova formula lahka, vpijajoča in nemastna. Večina vsebuje tudi zaščito pred soncem.

 

NOČNA KREMA

Med globokim spanjem se naša koža popravlja in regenerira. Zato dermatologi svetujejo, da tudi med spanjem nosite nočno kremo. Po navadi te kreme vsebujejo višjo koncentracijo sestavin proti staranju, kot so retinol, glikolna kislina in hiarulonska kislina, ki so odlične za nočno uporabo. Ponoči nismo izpostavljeni UV žarkom, zato večina nočnih krem ne vsebuje zaščite. Nočne kreme so bolj goste in močne, saj ponoči ne nosimo ličil in je krema lahko manj vpijajoča. Preden se lotite nakupa pa obvezno preverite, da je krema primerna za vaš tip kože.

 

RAZLIKA

Kot že zgoraj lahko vidite, je res razlika med nočno in dnevno kremo, ki se kaže predvsem v namenu, gostoti in teksturi, zato je pomembno, da vaša lepotna omarica vsebuje obe. Če res želite imeti le eno, pa vseeno raje izberite dnevno. Zakaj? Zato, ker nikakor ne smete naokoli hoditi brez zaščite pred soncem. In ker tega ne potrebujete ponoči, ni nič narobe, če dnevno kremo nosite tudi ponoči. Če boste uporabljali le nočno kremo, pa bo vaša koža postala bolj mastna in ne bo zaščitena pred soncem.

Kategorija:   Ličenje, mama
Naslednji prispevek

Kaj vse bi morala vsebovati vaša domača lekarna?

25 januarja, 2022 0