Tuesday, February 27, 2024

Čeprav še ne kaže, da se bomo letos poleti sploh kopali, saj je vreme preveč deževno, pa skoraj vsaki ženski pomeni hudo težavo izbira pravih kopalk.


Modni oblikovalci so se letos potrudili, da bi zadostili vsem okusom in oblikam teles. Tako so letos najmodernejše kopalke tiste, ki so potiskane s črticami in geometrijskimi vzorci. Vzorci so namreč idealni za vizualno skrivanje odvečnih kilogramov, pa tudi za poudarjanje oblin.

Znova v modi – mornarski vzorec

Letos je znova moderen tudi mornarski vzorec. Kot pri oblačilih velja tudi za kopalke – navpične črte povečajo postavo, vodoravne pa vizualno dodajajo kilograme in povečajo obline.

Z mornarskim vzorcem se sicer ni za igrati – belo-modre vodoravne črte si lahko privoščijo samo izrazito vitke in skladno grajene ženske, ki bodo svojo postavo še dodatno poudarile z miniaturnimi hlačkami in globokim izrezom.

Če nimate take sreče, raje izberite visoke hlačke, ki segajo do popka in so porisane z navpičnimi črticami – tako boste prekrile trebušček in druge pomanjkljivosti.

Kako vizualno povečati oprsje?

Dvodelne kopalke v dveh različnih barvah ali vzorcih so idealne za prekrivanje neskladnih oblin. Na primer, temne hlačke zožajo boke, svetel modrček pa poveča oprsje. Za poudarjanje oprsja si lahko omislite tudi modrček, porisan z geometrijskimi vzorci, kot so na primer krogi, ki bodo vaše oprsje vizualno zelo povečali. Še majhen trik, če imate majhne prsi – kupite podložene modrčke – tako bo vaše oprsje videti večje in bolj čvrsto.

Enobarvne kopalke spet in

Enobarvne kopalke so idealne za močnejše postave. Za skrivanje širokih bokov je tudi pomembno, kakšen material izberete – elastan je res najboljši, saj v kombinaciji z visokimi hlačkami zravna trebuh in učinkuje kot steznik.

Letos so sicer v modi znova tudi enodelne kopalke, ki so idealne za prekrivanje nepopolnega trebuščka. Enodelne kopalke imajo letos zelo globok dekolte, so izrezane v bokih in imajo ojačan modrček. Tudi vzorci in barve pri enodelnih kopalkah so zelo raznoliki – od elegantno črne, mornarske in rjave, tu so nori vzorčki in etnomotivi, najdete celo takšne, ki imajo velike volančke.

V bikini le, če imate postavo zanj!

Vseeno pa je že nekaj let zapovrstjo najmodernejši klasični bikini – trikotne hlačke, ki jih zavežemo ob straneh, in prav takšni modrčki. A te si lahko privoščijo le tiste ženske, ki so pred poletno sezono več mesecev pridno trenirale v fitnesu. Tovrstni bikini namreč "ne mara" celulita in odvečnih kilogramov – trakovi se namreč vrežejo v telo, kar ni ravno estetsko.

Vir: RTV SLO

Kategorija:   Moda, Novice
Naslednji prispevek

Depilacija

13 junija, 2012 0