Saturday, June 15, 2024

Razmere na področjih, ki so v pristojnosti ministrstev za zdravje, za šolstvo in šport ter za delo, družino in socialne zadeve niso zakonsko urejene tako, da bi osebam z motnjami avtističnega spektra ter njihovim družinam omogočale primerno socialno vključenost. Zato je društvo začelo s kampanjo Dajte mi priložnost!


Avtizem je motnja, ki se zelo razlikuje od vseh ostalih razvojnih motenj ali bolezni, s katerimi se ponavadi soočajo starši otrok. Življenje družine z otrokom, ki ima motnjo avtističnega spektra, je že samo po sebi zelo težko. Zaradi neosveščenosti družbe, težav pri pridobivanju diagnoze, neznanja strokovnjakov in odsotnosti specializiranih služb, pa postane življenje take družine prava "bitka z mlini na veter", pojasnjujejo na centru.

Avtizem je stanje, ki traja celo življenje, zato osebe z avtizmom oziroma motnjami avtističnega spektra in njihove družine potrebujejo podporo na različnih ravneh, poudarjajo v Centru društvo za avtizem. Le tako bodo namreč lahko načrtovali otrokovo prihodnost in živeli polno ter srečno življenje.

Vir: www.24ur.com

Kategorija:   Novice, Raziskave in novice
Naslednji prispevek

Triletnik kupil avto prek spleta

13 junija, 2012 0