Wednesday, May 29, 2024

Znanstveniki, ki se ukvarjajo s proučevanjem osebnosti odkrivajo, da je zadovoljstvo s svojim partnerjem odvisno od našega karakterja, piše ScienceDaily.


Anksiozni ljudje in ljudje, ki pogosto menjajo razpoloženje, so za razliko od čustveno stabilnejših ljudi manj zadovoljni s svojimi partnerji.

Znanstveniki iz univerze v Illionoisu so odkrili, da je ocena kakovosti veze mnogo kompleksnejši proces kot je bilo prikazano v starejših raziskavah.

Znanstveniki trdijo, da obstaja močna vez med tem kako doživljamo partnerja in vezo, ter kako doživljamo samega sebe. Seveda to ni edini faktor za ocenjevanje kakovosti zveze. Prav zaradi tega so znanstveniki preučevali, kako se lastni karakter komponira na doživljanje veze in obnašanje partnerja v ljubezenskem odnosu.

Prav tako so se pogovarjali z osebami, ki so v vezi ali zakonu ocenili partnerjev karakter, ter podrobno preučevali njihove interakcije. Analize so pokazale, da način kako doživljamo sebe in lastno vezo ne vpliva na to, kako se obnašamo v interakciji s partnerjem.

Čeprav rezultati raziskave ne bodo rešili težave, ki so nastale med partnerjema, bodo v pomoč znanstvenikom, ki se ukvarjajo s preučevanjem vez in medsebojnih odnosov. Znanstveniki so dokazali njihovo kompleksnost in potrebo za preučevanje različnih pristopov.

Kategorija:   Novice, Seksi novičke
Naslednji prispevek

Nespečnost povezana z rakom na dojkah

13 junija, 2012 0