Tuesday, February 27, 2024

Velika raziskava, ki jo je opravila revija Mens Health in v kateri je sodelovalo več kot tisoč Američank starih od 21 do 54 let, je pokazala, katere moške značilnosti privabijo lepši spol. Samo za informacijo, ženske bolj cenijo karakter kot fizično privlačnost. Pa si poglejmo:


Zvestoba

Da je zvestoba ena najpomembnejših značajskih lastnosti je odgovorilo osem od desetih žensk. Ženske zahtevajo pripadnost tudi zaradi bioloških razlogov, zvesti moški so vedno pri ‘roki’, v veliko pomoč so tudi pri vzgoji otrok.

Zanesljivost

75% žensk je dejalo, da iščejo moškega, ki se obveže svojim obljubam. Odgovorni moški ženskam vlivajo varnosti in zaupanje, ter jim dajo vedeti, da so jim tudi ob slabših trenutkih vedno na voljo.

Prijaznost

Mlajša dekleta padajo na ‘zlobne’ fante, ko odrastejo pa se njihova percepcija spremeni. Kar jih je pri fantih odvračalo, je pri moških pravi afrodiziak. Zrele ženske iščejo prijazne moške, ker prijaznost vliva zaupanje. Z drugimi besedami, če ste prijazni do ljudi v vaši bližini, oddajate jasen signal, da boste prijazni tudi do partnerke.

Smisel za humor

Ženske, ki so sodelovale v anketi, smisel za humor smatrajo kot obvezno partnerjevo karakteristiko. Moški z zdravim smislom za humor oddajo signal vedrejše plati življenja, z nasmehom lahko prebrodijo vse ovire, ki jih postavlja življenje.

Inteligenca

Moški, ki se uspešno spopada z vsemi težavami, ne glede na njihovo težo in iz njih izstopi kot zmagovalec, ženskam vliva varnost. Po drugi strani pa se ženske enostavno ne morejo dolgočasiti ob moških, ki vedno delajo na svoji razgledanosti. Iznajdljivi in zanimivi moški so vedno idealna priložnost za hvaljenje pred prijateljicami.

Strast

Ženske privlači partnerjeva strast. Svoje občutke je potrebno pokazati na ekspliciten način. Strast, pa četudi govorimo o športu ali slikarstvu, nežnejšemu spolu sporoča, da vas privlači še kaj drugega, kot vi in vaš ego.

Poslušanje

Če govorimo radi vidimo, da nas kdo tudi posluša. Sposobnost poslušanja partnerke je vaš velik plus. Gledate nogometno tekmo, se igrate z vašo najnovejšo elektronsko igračko… obenem pa ste sposobni pozornost nameniti vaši partnerki? Zagotovo se vam bo znala oddolžiti za vašo pozornost.

Romantika

Vsaka ženska že od otroških let sanja o princu na belem konju, ki ji bo spodnesel tla pod nogami. Romantika je pogumna poteza, ki kaže na željo po partnerki, obenem pa odkriva vašo mehkejšo in ranljivejšo plat, kateri se ženske težko uprejo.

Moda

Nek rek pravi: »Obleka naredi človeka!« Čeprav je v reku kar nekaj resnice, ženske reflektirajo, kako ste oblečeni. Mogoče je značilnost predstavljena površno, bodo moški, ki negujejo lastni stil opazili in pohvalili lepo oblečeno partnerko, opazili pa bodo tudi njeno novo frizuro.

Lep obraz

Številne raziskave so potrdile, da so ljudje s simetričnim obrazom privlačnejši. Iste raziskave so pokazale, da ženske najbolj privlačijo moški s široko brado, visokimi ličnicami in velikimi očmi.

Kategorija:   Nasveti, Novice