Monday, July 15, 2024

Test nosečnosti je šele dobro pokazal tisti magični plusek, ti pa zagotovo že razmišljaš o tem kaj bo – fantek ali punčka?


Spol otroka je določen že ob samem spočetju, čeprav v prvih tednih razvoj fantkov in deklic poteka povsem enako. Zraste namreč izboklina, iz katere se kasneje razvije penis ali klitoris. Določanje spola v zgodnji nosečnosti je tako s pomočjo ultrazvoka težje, a prvo, sicer manj natančno mnenje, lahko ginekolog pove že na ultrazvočni meritvi nuhalne svetline med 11. in 14. tednom nosečnosti.

Okoli 20. tedna nosečnosti se opravi zgodnja morfologija ploda, takrat je tudi najboljši oz. najbolj zanesljivi čas za določanje spola otroka s pomočjo ultrazvočnih preiskav. Spolovilo otroka je takrat namreč že dobro izoblikovano, otrok pa ima še čas za udobno lego v trebuščku, zaradi česar se spolovilo tudi lepše in bolje vidi. Veliko lažje pa je prepoznati fantke, saj imajo bolj izrazite zunanje spolne značilnosti kot deklice.

Spol otroka lahko z gotovostjo izveš tudi s pomočjo amniocenteze, ki se opravlja med 15. in 20. tednom nosečnosti, a se je potrebno zavedati, da lahko le ta povzroči določene nevarnosti, kot so splav, prezgodnji porod, krvavitve ali druge zaplete v času nosečnosti.

NAJHITREJE LAHKO SPOL (Z ZAGOTOVOSTJO) IZVEŠ ŽE V 10. TEDNU NOSEČNOSTI!

Najhitreje pa lahko spol otroka izveš s pomočjo neinvazivnega NIFTY testa – že od 10. tedna nosečnosti naprej! NIFTY test ti razkrije spol dojenčka najhitreje in tudi z največjo možno zagotovostjo, saj se analizira vzorec materine krvi. V njenem krvnem obtoku se namreč nahaja tudi DNK ploda, katero analizirajo z najnaprednejšo tehnologijo in tako podajo rezultat.

NIFTY test pa z več kot 99% natančnostjo ugotovi tudi, ali obstaja tveganje, da se bo otrok rodil s katero izmed najpogostejših kromosomskih nepravilnosti, med katere štejemo Downov, Edwardsov in Patauov sindrom. Hkrati testira tudi 60 klinično relevantnih sindromov delecij in duplikacij ter anevploidije spolnih kromosomov, vse te kromosomske nepravilnosti pa so običajno prvi razlog, zakaj se bodoče mamice odločijo za NIFTY test. Le ta je tako za nosečko kot tudi za otroka popolnoma varen, na voljo pa je v 50 državah po vsem svetu! V Sloveniji ga lahko opraviš v več kot 60 ginekoloških ambulantah in klinikah!

Če bi rada izvedela več o NIFTY testu in izvedela spol svojega otročka že v zgodnji nosečnosti, klikni na povezavo in si preberi več: www.niftytest.si

POMAGAŠ SI LAHKO TUDI Z VRAŽAMI IZ PRETEKLOSTI

Sicer pa si lahko spol otroka z malo manj verjetnosti napoveš tudi sama, s pomočjo vraž iz preteklosti. Pravijo, da v kolikor opažaš spremembe na koži (akne, mozolji) nosiš punčko, če sprememb ne opažaš, pa fanta. Nosečnice, ki med nosečnostjo dobijo goste in močne lase, pričakujejo fantka, tiste, ki pa imajo lase tanke in brez volumna, pa punčko.

Stare vraže pričajo tudi o tem, da zagotovo nosiš fantka, če imaš ljubek, nosečniški sij (čeprav načeloma velja, da imajo ta sij prav vse nosečke). Fantka morda nosiš tudi, če se ti poveča velikost stopal (za nekje pol številke), v kolikor te v času nosečnosti spremljajo glavoboli, če spiš na levem boku, če tvoje bradavice potemnijo, če je desna dojka večja od leve in če si nerodnejša kot po navadi. Tiste nosečke, ki nosijo punčke pa po navadi spijo na desnem boku, nimajo glavobolov, barva bradavic in velikost stopal se ne spremeni, pri prsih pa je večja leva dojka. Pravijo tudi, da nosečke, ki nosijo niže nosijo fantke in tiste, ki imajo trebušček višje, nosijo punčke.

Kaj pa ti? Verjameš starim vražam, ali boš raje opravila NIFTY test in izvedela spol svojega otročička z zagotovostjo in že v zelo zgodnji nosečnosti? ?

Kategorija:   Nosečnost, O nosečnosti
Naslednji prispevek

Torba za v porodnišnico

25 oktobra, 2018 0