Thursday, July 18, 2024

Vsaka nosečnica lahko izgubi kilograme, ki jih je pridobila med nosečnostjo. Za učinkovito hujšanje je le potreben pravilen in zmeren način.


Številne zvezdnice dajejo vtis, da je iz porodnišnice možno stopiti s postavo kot ste jo imele pred zanositvijo. Žal je realnost drugačna. Vsaka ženska lahko izgubi vse kilograme, ki jih je pridobila v devetih mesecih, ko je nosila otroka, vendar mora po porodu svojemu telesu najprej izkazati nekaj potrpežljivosti.

Babice ne priporočajo, da začnete s hujšanjem takoj po porodu. Takrat je čas, da si telo odpočije in si povrne moči. Počakajte do prvega poporodnega pregleda pri zdravniku, ki se običajno zgodi od šest do osem tednov po porodu.

Rezultat iskanja slik za nosečnice in prehrana

Ena najboljših diet je dojenje, saj ženska v približno devetih mesecih izgubi vso težo, ki jo je prej pridobila. Ironično je to tudi obdobje, ko mora, da bi imela dovolj mleka, jesti celo nekoliko več. Vendar s pravilno prehrano in izogibanju rafinirani hrani: beli moki, sladkorju, soli je slednje eden od uspešnih načinov kurjenja kilogramov.

Potrebno je tudi dovolj gibanja že med samo nosečnostjo, ker nosečnost ni bolezen, da bi morala ženska ležati. Če zdravnik ne določi drugače, naj bi se ženska gibala od prvega do zadnjega dneva nosečnosti. Bolj kot bo fit, lažji bo porod, lažje bo poporodno obdobje. Manj bo depresij, lažje bo negovala otroka, več samozavesti bo imela.

Če strnemo je tukaj načrt, kako uspešno izgubiti nosečniške kilograme:

  1. Zjutraj si vzemite čas za zajtrk.
  2. Dnevno pojejte vsaj pet obrokov sadja in zelenjave.
  3. Uživajte veliko hrane, bogate z vlakninami (polnozrnati izdelki, stročnice, oreščki, semena).
  4. V vsak obrok vključite (najraje polnozrnate) škrobnate izdelke, kot so kruh, riž in testenine.
  5. Ne pretiravajte z mastno in sladko hrano in pijačo.
  6. Nadzorujte velikost obrokov ter število in tip vmesnih obrokov.
Kategorija:   Hujšanje, Po porodu, Zdravje
Naslednji prispevek

Sestavine za TOP nosečniški smoothie!

20 junija, 2019 0