Saturday, February 24, 2024
4 maja, 2021

Kdaj je pravi čas za prvi mobilni telefon?

By 0 499 Views

Tehnologija vse bolj napreduje in dejstvo je, da si življenje brez mobilnih telefonov težko predstavljamo. Kljub temu pa je treba določiti mejo, kdaj je sploh pravi čas za prvi mobilni telefon za otroka. Že v šolah je učni proces vse bolj nagnjen k temu, da si je treba pomagati s tehnologijo in pametnimi napravami. In po drugi strani si večina staršev zaželi, daje otrok dosegljiv na telefon, ko je že toliko samostojen, da se lahko kam odpravi sam. 


Kdaj je torej pravi čas za prvi mobilni telefon?

Mnenja so zelo deljena, saj prvi mobilni telefon po eni strani prinaša cel kup prednosti, po drugi strani pa seveda tudi slabosti. Kako najti kompromis in iz vsega skupaj potegniti le najboljše, pa včasih ni najbolj enostavno. Preden svojemu otroku kupite prvi mobilni telefon, temeljito razmislite in pretehtajte vse razloge, zakaj ga potrebuje.

Ena izmed prednosti, da ima vaš otrok mobilni telefon, je seveda varnostni vidik. To pomeni, da vas lahko kadarkoli pokliče. V stiku lahko ostajate z njim tudi, ko niste skupaj, vedno lahko preverite, kje se nahaja in kaj počne. Vendar morate po drugi strani vedeti tudi to, da pretiran nadzor nad otrokom spet ni vredu. Vseeno mu morate pustiti dovolj svobode in namesto nenehnega nadzora raje ustvariti zaupanje.

Poleg tega pa morate razmisliti tudi, ali je vaš otrok zrel za prvi mobilni telefon. Če je toliko odgovoren, da ga bo znal pametno uporabljati, da ga ne bo izgubil ali uničil. Mnogi se odločijo za nadzor nad tem, kar otrok počne na internetu in na telefonu. Preden sprejmete dokončno odločitev, vsekakor temeljito razmislite.

https://www.bambino.si/ko-vas-malcek-prvic-zapusti-domace-gnezdo-in-se-odpravi-v-vrtec.html

Kategorija:   otrok