Sunday, December 3, 2023

Kaj je kemični piling?

Terapija vključuje aplikacijo uravnoteženih toksičnih kemičnih spojin, s katerim kontroliramo odmiranje kože. Po pilingu se koža hitreje obnavlja. Bolj kot piling penetrira v globino kože, bolj stimulira proizvodnjo agensov, ki koži zagotavljajo hidratacijo, čvrstost in elastičnost. Po posegu je koža mlajša, bolj sveža, z manj gubami in nadležnih brazgotin kot posledice aken, pore se zožijo, odstrani se tudi vizualno neprijetni pigmenti na koži. Dobro deluje tudi na mastno kožo.


Tehnika

Globinski piling traja približno dve uri. Manjši posegi, kot je terapija na področju čela, trajajo samo pol ure. Raztopina, ki se nanaša na področje deluje kot anestetik in lahko povzroči lažje zbadanje ali pekoč občutek. Po izpiranju se na obraz nanese debel sloj vazelina, ki mora na obrazu ostati vsaj dan ali dva. Nekateri pacienti po terapiji občutijo nelagodje, ki ga lahko zdravimo s farmakološkimi sredstvi. Nekaj dni po pilingu se pojavi nova koža, svetlo roza barve, ki se bo v naravno barvo spremenila že v nekaj dneh. Tudi morebitna oteklost obraza po nekaj dneh spontano izgine. Po posegu se je potrebno izogibati sončnim žarkom in uporabljati kremo s sončnim zaščitnim faktorjem.

Dejstva

  • Kemični piling v nadzorovanem postopku poškoduje kožo, vključno s površinskimi ranami
  • Po naravni regeneraciji kože zgleda lepša in bolj zdrava
  • Globina do katere se koža poškoduje je odvisna od pripravka, ki se daje na obraz
  • Vrsta pripravka se določa na osnovi poškodb, ki jih je potrebno zdraviti
  • Večina pilingov kožo poškoduje, zato za obnovo potrebuje kar nekaj časa
  • Kot pri vsakem posegu tudi ta nosi nekatera tveganja, vključno z brazgotinami, okužbami in nezaželeno pigmentacijo kože

Po pilingu je pomembno kožo umiriti in hidratizirati z ustrezno kremo ali mazilom, ter se zaščititi pred soncem.

Kategorija:   Novice, Telo in koža
Naslednji prispevek

Za lepoto tudi kokosovo maslo

23 oktobra, 2013 0