Friday, December 1, 2023

Znanstveniki testirajo tablete za hujšanje, ki je dvakrat učinkovitejša od vseh, ki se trenutno nahajajo na tržišču, obvešča DailyMail.


Tableto bo potrebno zaužiti enkrat dnevno, njeno delovanje pa bo usmerjeno na del možganov, ki kontrolira apetit. Na ta način zmanjšuje lakoto in željo po prigrizkih med glavnimi obroki, ter daje občutek sitosti.

Po šestmesečnem testiranju tesofensina, znanstveniki obljubljajo povprečno 9,5 kg izgubo kilogramov. Vpliv tablet na človeški organizem so preučevali znanstveniki iz Köbenhavna.

Srednje močne tablete, ki bodo prišle v proizvodnjo čez približno šest mesecev, privedejo do 10% izgube telesne teže. Strokovnjaki so navdušeni nad rezultati.

Zanimivo je, da je bilo zdravilo najprej namenjeno lajšanju posledic Alzheimerjeve in Parkinsonove bolezni, vendar se je pokazalo, da deluje na tri ključne kemijske spojine v možganih, ki kontrolirajo apetit: serotonin, dopamin in noradrenalin.

Kot večina zdravil ima stranske učinke tudi tesofensine. Najpogosteje gre za slabosti, drisko, nespečnost in zaprtje, nekateri prostovoljci pa so pritoževali nad spremembami pri obnašanju. Nova čarobna tabletka bo na voljo čez tri leta.

Kategorija:   Hujšanje, Novice
Naslednji prispevek

Zakaj otrok simulira bolezen in noče v šolo?

13 junija, 2012 0