Monday, June 24, 2024

Ko govorimo o ljubezni jo moški in ženske začutijo takoj ko jo najdejo. Antropologinja Helen Fisher trdi, da je za intuicijo privlačnosti dovolj že sekunda.


Da pa prava oseba ne pobegne, telo pošilja signale, ki pritegne sogovornikovo pozornost. Kako boste spoznali osebo, ki misli da ste idealna izbira.

Srček dela tika-taka

Umetnost upravičeno srce povezuje z romantiko. Ob prisotnosti atraktivne osebe srce podzavestno poveča svoje ‘obrate’. Znanstveniki menijo, da hitrejši srčni utrip ob prisotnosti privlačnega tujca, vpliva na občutek privlačnosti. Že smo enkrat zapisali, da za zaljubljenost ni odgovorna amorjeva puščica, temveč možgani!

Potne dlani

V kolikor ste v bližini osebe ob kateri vam poskoči srce, se je bolje izogniti stisku roke. Znojne dlani so zanesljiv psihološki odgovor na privlačnost. Kombinacija hormonov (monoamin, noradrenaliin in dopamin, serotonin, adrenalin in histamin) povzročijo občutek vzburjenosti in potnih dlani. Noradrenalin je odgovoren za stimulacijo znojnih žlez, glede na to, da na dlaneh najdemo okoli 400 izhodnih znojnih kanalčkov na kvadratni centimeter (ostalo telo v povprečju 100 – 200 na kvadratni centimeter) dlani hitro postanejo ogledalo spolne privlačnosti.

Globok glas je privlačnejši

Ženske privlačijo moški z globokim glasom, so pokazale raziskave. Barvo, globino in moč glasu ženske povezujejo s privlačnostjo, prijateljstvom in celo fizičnim vtisom. Ženskam so najbolj privlačni globoki in prodorni glasovi, ki jih doživljajo ko idealno kombinacijo moškosti in moči povezane s prizvokom nežnosti.

Ponavljanje gibov

V kolikor partner, zavestno ali podzavestno, znotraj 50 sekund ponovi vaše geste, ste lahko prepričani, da je spogledovanje sprejel. Ko ste v družbi nekoga, ki vam je všeč in se stvari odvijajo po planu, se ponavljanje gibov odvija podzavestno. Prav tako, brez jasne namere, s ponavljanjem gest božate sogovornikov ego.

Raziskava iz leta 2009 je pokazala, da se moškim bolj všečne ženske, ki ponavljajo malo verbalne in majčkeno neverbalne komunikacije.  

Kategorija:   Novice, Zanimivosti
Naslednji prispevek

Kontracepcijski obroček ki ščiti pred HIV-om

19 marca, 2014 0