Tuesday, May 28, 2024
Nekategorizirano
13 junija, 2012

Ko lasje rečejo: Zbogom!

By 0 1157 Views

Izpadanje las povzroča veliko različnih dejavnikov: pomanjkljiva prehrana z malo vitamini in minerali, premalo spanja, dednost, hormonske motnje … Izpadanje las v najbolj občutljivih letih razvoja pa povzroča hud stres in frustracije, predvsem ženskam. A je poleg presajanja in farmacevtskih zvarkov sploh še kako upanje, da bi narava povrnila, kar je vzela? Seveda, le vztrajni morate biti.


Nenavadna, a zagotovo omembe vredna domača zdravila

Raziskave so pokazale, da primerna prehrana z zadostno količino bistvenih hranil pomaga ohranjati lase v dobri kondiciji, vendar pa ne škodi, če vašim lasem in lasišču priskočite na pomoč z naravnimi preparati, ki izpadanje las preprečujejo in zdravijo.

Živahna masaža lasišča

Eno najbolje efektivnih zdravil proti izpadanju las je grobo masiranje lasišča. Ko si umijete lase, jih splaknite z mrzlo vodo, nato pa s konicami prstov krepko masirajte lasišče. Masirajte se izdatno in energično, da boste začutili na lasišču vroče skelenje. Ta proces aktivira žleze lojnice in pospeši krvni pretok, rezultat pa je povečana in hitrejša rast las.

Kokosov koktejl z limeto

Zmešajte kokosovo olje z limetinim sokom in mešanico dnevno nanašajte na lasišče. Preprečila bo izpadanje las in pripomogla k rasti.

Zelena solata s špinačo

Če vam lasje izpadajo zaradi pomanjkanja določenih hranil, jih nadomestite s sokom iz zelene solate in špinače. Zmeljite ju v sok in vsak dan spijte pol litra.

Ricinusovo olje

Ponavadi ga uporabljamo za drugačne namene, a tokrat ga poskusite mazati na nastajajočo plešo. Rezultat bo pospešena rast, zato je recept primeren tudi za tiste, ki bi radi zacelili frizerjeve napake …

Geranijin čaj

Vzemite nekaj dišečih listov geranije in jih nekaj minut namakajte v vreli vodi. Liste umaknite, pustite, da se ohladi, nato pa si s to vodo umivajte lase.

Čebula?

Verjeli ali ne, čebula je zelo staro, a izjemno učinkovito zdravilo proti izpadanju las. Uporabite jo lahko na več načinov:

  • Srednje veliko čebule narežite na drobne koščke in jih 24 ur namakajte v lončku ruma. Nato čebulo odstranite in se mažite s tekočine po prizadetih delih.
  • Pol skodelice sesekljane čebule zmešajte s pol skodelice sesekljane posušene koprive in mešanico zalijte z vodko. Vse skupaj pustite nekaj dni stati, nato pa tekočino precedite in si jo nanašajte na lasišče.
  • Sesekljano čebulo vmešajte v med in si mazilo nanašajte na glavo.

Receptov za domače zdravljenje izpadanje las je še na tisoče, vendar je le eden tisto, ki zares pomaga: redna uporaba. Če boste recept uporabili le enkrat, boste zagotovo razočarani. Izberite si zdravilo, ki vam najbolj ustreza in ga kombinirajte s še kakšnim, in ga pridno uporabljajte vsaj 1 mesec: zagotovo boste opazili napredek.