Monday, May 20, 2024
Nekategorizirano
13 junija, 2012

Ko letovanje izberejo otroci: Hotel Savica

By 0 306 Views

Hotel Savica

Pod strmo dvokapničasto streho, v značilno alpskem stilu grajenega in v letošnjem letu popolnoma prenovljenega hotela je našlo prostor 90 sob, ter 14 s kuhinjo opremljenih apartmajev, ki so v celoti prirejeni potrebam mladih družin. Prostorne, prijetne in s svetlim pohištvom opremljene sobe, vedno sprejmejo dve odrasli osebi, spremljajo pa jih lahko do trije otroci. Sobe in kopalnice so dovolj prostorne, da v njih ne prihaja do nepotrebne gneče, skoraj vse pa imajo izhod na velik balkon, ki na zahodni strani ponuja čudovit razgled na Blejsko jezero in značilno aksinometrično grajen grad na pečini nad njim.


Vse sobe, ki jih krasijo slike otroških risb in akvarelov, so opremljene s kabelsko televizijo, internetom, osebni sefom, mini barom in telefonom. V kopalnicah se nahaja tuš kabina, v apartmajih kopalna kad, sušilec za lase, koš za odpadne pleničke, veliko ogledalo…

Posebna pozornost gre prostorom namenjenim otrokom. Že sama avla hotela je moderno opremljena in namenjena spoznavnim večerom predvsem najmlajših gostov. V pritličju najdemo veliko igralnico v kateri vsak dan poteka brezplačen animacijski program (o tem nekoliko kasneje). Poleg velike igralnice v pritličju, v vsakem nadstropju najdemo še mini igralni kotiček, kjer otroci skozi ustvarjanje spoznavajo vrstnike drugih držav in kultur.

Prijetno opremljena zajtrkovalnica je prav tako kot igralnica, svoje mesto našla v pritličju hotela. Z dnevnimi obroki se okrepčamo v sosednjem Hotelu Golf, kjer lahko gostje Hotela Savica, brezplačno koristijo njihove termalne bazene.

V recepciji hotela si je moč brezplačno izposoditi dodatno otroško posteljico, previjalno mizo, pručke, otroške kadi, zaščite za vtičnice…

Fotoreportaža

Animacije za otroke

Dnevne animacije za otroke, ki jih pripravljajo animatorji so ponudba, ki Hotel Savica loči od drugih hotelskih ponudb. Animacije in predstave za otroke, so vsebinsko in tematsko razporejene čez cel teden.

Ob petkih zvečer je v avli hotela organiziran spoznavni večer, kjer se ob plesu in v družbi Vile Miline, ter laboda Zakija otroci spoznajo.

Že drugi dan se otroci v družbi prijaznih animatork spremenijo v male umetnike. Poslikava, ter barvanje svoje majčke z labodom Zakijem, otrokom poustvarja umetniško žilico in jih za dobro uro zalepi na zanje prirejene stolčke. Sobote zvečer so rezervirane za različne predstave, v katere se vključi tudi otroke. Lutkovna predstava O malem zmajčku, je dodobra razživela otroško razigranost in samo še poudarila njihovo neobremenjenost, staršem pa na obraz začrtala spontan nasmeh.

Nedelja je namenjena družinskim sprehodom in piknikom ob jezeru, začinjenimi z različnimi družabnimi igricami, ki s pomočjo veščih animatork k sodelovanju pritegnejo še tako sramežljivega ali razvajenega otroka.

Tudi od ponedeljka do četrtka se v Hotelu Savica dogaja marsikaj, kar se bo otroku vtisnilo v večen spomin na čudovito preživete počitnice: ples ob taktu glasbe, ki jo vrtijo njihovi očetje, kino na prostem, dodatno plačljivi izleti na znane turistične destinacije v okolici; obisk ranča in ježa na konjih, Vintgar, Hudičev most, Voje, planšarski Stan, vožnja s kanuji po jezeru…, ob torkih postavijo Labodji tabor, v katerem otroci nad osmimi leti starosti tudi prespijo, mlajši pa sodelujejo pri njegovi postavitvi…

Ob mnogih aktivnostih, ki so kot spremljevalni program na voljo otrokom in njihovim staršem, vam ne bo dolgčas.

Fotoreportaža

Zakaj izbrati prav Hotel Savica?

Tempo in način življenja sta nas zaradi vse bolj natrpanega in zahtevnega delavnega urnika, hote ali ne hote, želeli ali ne, skoraj neopazno odrinila od naših otrok. V lastnem pregorevanju se njihovi igri preredko pridružimo in igranje zavestno prepuščamo otrokom samim.

Prijazni uslužbenci med našim bivanjem v Hotelu Savica poskrbijo za domače in prijetno vzdušje, animatorji pa s pomočjo animacij namenjenim predvsem otrokom, mnogokrat zapeljejo tudi nas, ki se tako nehote vrnemo v svoja brezskrbna otroška leta.

Pred obiskom Hotela Savica smo dopustovali na morju. Organizirano druženje z vrstniki mnogih držav in kultur je triletnega sina prepričalo, da so bile počitnice v Hotelu Savica na Bledu boljše! Zakaj ne bi prisluhnili otroškim željam in enkrat za spremembo letovali po njihovih željah? Z obiskom Hotela Savica ne morete zgrešiti, rešiti se je le potrebno slovenskega predsodka, da počitnice brez morja niso počitnice. Če želite uživati v otroškem smehu, se ob svežem zraku napolniti z novo energijo, ali zgolj okrepiti vezi s svojimi otroki, z aktivnimi počitnicami v Hotelu Savica ne morete zgrešiti.