Wednesday, April 17, 2024

Španski raziskovalci iz Medicinske fakultete v Cordobi so analizirali spermo triatloncev in ugotovili, da med količino kolesarskega treninga in kakovostjo sperme, obstaja določena vzporednica.


Dr. Diana Vaamonde, ki je rezultate raziskave predstavila na vsakoletni konvenciji Evropskega združenja za reprodukcijo in embriologijo, je dejala, da lahko vzrok najverjetneje najdemo v pritiskanju testisov na sedež kolesa, ter v visoki temperaturi, ki se v genitalijah sprošča zaradi nošenja ozkih oblačil.

»Za kolesarje bi se v namen boljšega reproduktivnega zdravja morali razviti boljša zaščita. Verjamem, da smo odkrili resno težavo, ki se pojavlja pri zelo aktivnih triatloncih. Upamo, da bo naša raziskava odgovorne vzpodbudila k razvoju učinkovitejše športne opreme,« je dejala.

Dr. Vaamondova je dejala, da je zaenkrat pred intenzivnimi treningi edina možna rešitev zamrzovanje sperme.

Ena izmed številnih predhodnih raziskav na temo reproduktivnega zdravja je potrdila, da se številni Evropski pari za zdravljenje neplodnosti, misleč, da so usluge drugje boljše, odpravijo izven mej svoje domovine. Spet drugi pa se za zdravljenje v tujini odločijo zaradi zakonodaje, ki v njihovi državi zdravljenje neplodnosti onemogoča.

Naslednji prispevek

Kaj po implantaciji zarodkov?

6 septembra, 2012 0