Saturday, April 13, 2024

Raziskava je po naročilu farmacevtske firme Bayer Schering izvedlo britansko podjetje za preučevanje javnega mnenja o zdravstvenih uslugah Opinion Health. Vsaka peta Britanka meni, da je kakšna reč iz kuhinjske omarice uspešno kontracepcijsko sredstvo. Med možna kontracepcijska sredstva se omenja česen, kruh in piščančja koža.  


Anketa, ki je bila izvedena v mesecu maju 2009 kaže, da veliko žensk v popolnosti sploh ne razume prave kontracepcijske metode.

Polovica anketirank je menilo, da daljše obdobje jemanja kontracepcijskih tablet povzroča neplodnost, veliko pa jih je predpostavljalo, da kombinirana tabletka vsebuje estrogen zaradi boljšega okusa.  

Kombinirana tabletka pravzaprav vsebuje dva hormona, estrogen in progesteron, ki skupaj delujeta proti nosečnosti. Ta kontracepcijska metoda je ob pravilni uporabi 99%.  

Dr. Annie Evans, specialistka za žensko zdravje iz Londona je dejala: »Anketa, ki je pokazala razširjene mite o kontracepciji v Veliki Britaniji, me ne preseneča. Še posebej če vzamem v obzir, da imamo Britanci največje število nezaželenih nosečnosti v Evropi.« Evansova trdi, da je polovica rojstev v Veliki Britaniji rezultat nenačrtovane nosečnosti.  

Strokovnjaki so zaključili: »Zelo pomembno je, da pričnejo ženske prebirati zanesljive vire informacij, ki so dostopne na vsakem koraku.«
 

Kategorija:   Novice, Raziskave in novice
Naslednji prispevek

Vpis otrok v vrtec in plačilni razredi

13 junija, 2012 0