Thursday, July 18, 2024
10 marca, 2023

Komunikativne sposobnosti, ki bi jih morali imeti vsi poročeni pari

By 0 1994 Views

Zakonsko življenje ni vedno to, kar ste si predstavljali. Pogovarjata se o službi, otrocih, gneči na cesti, opravkih. In zaradi stresnega in hitrega načina življenja pogosto pozabita nase. Strokovnjaki pa poudarjajo, da je komunikacija in izražanje svojih občutkov ključnega pomena v vsaki zvezi. Zato se potrudite, da delate na tem. Še več, trdijo, da bi moral imeti vsak poročen par, ki živi v zdravem odnosu, te komunikacijske sposobnosti.


Biti iskren glede svojih želja

Če ne boste povedali, česa si želite, partner tega ne bo vedel. Kako naj vam uresniči želje, če jih ne pozna? Nikar ne sanjajte, da vas bo presenetil s točno tem, kar si želite. Povejte. Govorite.

Ustvariti varnost

Pomembno je, da ustvarita občutek, da si lahko povesta karkoli in zaradi tega ne bo obsojanja, zamer, divjih čustev in razočaranj. Oba si morata dati vedeti, da se podpirata ne glede na vse.

Živeti s svojimi razlikami

Vsak človek je drugačen in normalno je, da nimata povsem enakih pogledov na svet ter interesov. Naučita se živeti s temi razlikami, sprejmita jih.

Pozorno poslušati

Poslušanje je zelo pomembno, sploh takrat, ko nekdo resnično potrebuje, da mu prisluhnete. Naučite se poslušati brez vmesnih komentarjev ali opravkov. Posvetite se svojemu partnerju.

 

Kategorija:   Nasveti