Tuesday, May 28, 2024

Pacienti lahko napravo priklopijo na svoj MP3 predvajalnik, mobitel, ali kateri drugi izvor zvoka. Na ta način lahko poslušajo glasbo po svoji izbiri, med tem pa jim ni potrebno poslušati neprijetnih zvokov vrtalnega strojčka in ostale opreme, ki nas opozarja na obisk pri zobozdravniku.


Profesor Brian Millar, eden izmed raziskovalcev fakultete King’s College, ki mu je omenjena ideja švignila skozi možgane, je dejal: »Lepota te napravice leži v dejstvu, da je zelo poceni in dostopna vsem zobozdravnikom. Pacienti bodo lahko uživali v predvajanju njim všečne glasbe, brez dodatnih stroškov zdravljenja.«

Profesor je še dejal, da njegova ekipa išče investitorja, ki jim bo pomagal izdelek lansirati na tržišče. Raziskavo so izvedli v britanskem stomatološkem društvu, ki je pokazala, da se obiska pri zobozdravniku boji četrtina prebivalstva. Nadaljnja raziskava, ki jo je izvedel britanski statistični zavod je pokazala, da ima ena od petih žensk in eden od desetih moških, resen strah pred zobozdravniki, 30% anketiranih pa pravi, da se bojijo vrtanja zob.

Kategorija:   Novice, Raziskave in novice
Naslednji prispevek

Kdaj ženskam opeša spomin?

13 junija, 2012 0