Wednesday, May 29, 2024
8 julija, 2021

Kopanje v kopalkah ali brez njih?

By 0 770 Views

Leta in leta je bila povsem normalno, da so se malčki na morju kopali brez kopalk, sedaj se časi spreminjajo. Seveda marsikdo še vedno ohranja to ‘tradicijo’, marsikateri starš pa se odloči, da bo otroku kljub vsemu nadel kopalke. Kakšne so prednosti, da otroci pri kopanju nosijo kopalke?


Higiena

V morju to ne velja toliko kot na raznih bazenij. Bazeni so namreč gojišča bakterij, glivic in drugih parazitov, ki zelo enostavno vstopijo v otrokovo telo in povzročijo razne okužbe. Če bo vaš otrok imel oblečene kopalke, so možnosti za vnetja in okužbe manjše.

Poškodbe

Poleg tega, da se lahko otrok okuži, se lahko pri kopanju tudi poškoduje. Otrokova koža je mehka in nežna, izjemno občutljiva na praske in odrgnine. S kopalkami boste poskrbeli za delno zaščito.

UV žarki

Zelo pomembno je, da otroke zaščitite tudi pred UV žarki. Najobčutljivejše intimne dele boste najlažje zaščitili tako, da ima otrok oblečene kopalke, Sicer morate poskrbeti, da ste ga temeljito namazali z zaščitno kremo.

Družba

Nekateri otroci se zaradi tega, ker se kopajo goli, počutijo slabo. Deklice si želijo nositi zgornje dele kopalk tako kot mame in ostale ženske, ki jih vidijo. Če opazite, da se vaš otrok želi kopati s kopalkami, ga nikar ne silite, naj se kopa gol.

Kljub vsemu temu pa morate poskrbeti, da otroku zagotovite primerno velikost in kakovost kopalk, da se bo na plaži počutil karseda najbolje. Priporočljivo je tudi, da mokre kopalke po kopanju čim večkrat zamenjate, zato imejte zraven rezervo.

Kategorija:   otrok, Vzgoja
Naslednji prispevek

Osvežilni poletni obroki za malčke

8 julija, 2021 0