Monday, April 22, 2024

Krtačenje za dušo in telo

S kopalno rokavico ali kopalno krtačo vsako jutro s krožnimi gibi telo zmasirajte. Na ta način boste vzpodbudili cirkulacijo in okrepili imunski sistem. S suho masažo boste telesu vrnili energijo – koža  bo postala mehkejša in nežnejša, lažje bo absorbirala preparate za kompaktnost tkiva.


Geli in kreme

Maščobne obloge s kremami ali geli v popolnosti ne morete odstraniti. Anticelulitni preparati vzpodbujajo cirkulacijo, ter izločanje žlez in s tem tudi topljenje samega maščobnega tkiva. Rezultati bodo v doglednem času vsekakor vidni.

Mišice krepijo tkivo

Sedenje in pomanjkanje gibanja atrofirajo endoplazemski retikulum mišičnih celic, nadomesti jih maščobo tkivo. Kolesarjenje, tek, počepi in raztezne vaje bodo pomagali, da se bodo atrofirane mišice ponovno vrnile v formo. Sama telesna aktivnost pa bo pomagala pri hitrejši razgradnji nezaželenih maščobnih oblog. Krepke mišice so kot stezniki, ki telesu daje določeno obliko. Če vas telesna aktivnost ubija, vožnjo z avtomobilom v dobršni meri nadomestite s hojo.

Prehrana

Celulit in maščobne obloge povzroča tudi neprimerna prehrana, ki je ponavadi bogata z nasičenimi maščobami in sladkorjem, kofein in sol pa pogojujeta zaostajanju tekočin v telesu. To nikakor ne pomeni, da se morate odreči skodelici kave, ampak je potrebno več energije nameniti vitaminsko, vlakninsko in mineralno bogati hrani.

Kopel

Prav lepo: sprostitvena kopel v topli vodi lahko pomaga pri preoblikovanju telesa. Najbolj učinkovita je kopel s 500 grami soli porekla iz Mrtvega morja. Omenjena sol vsebuje veliko magnezija, kalija, železa in joda, ki vplivajo na presnovne procese. Iz tkiva se izloča višek tekočine, površina kože pa ostane vlažna. Na voljo pa so že pripravljene kopeli z morsko soljo in ekstraktom alg, ki tkivo učvrstijo.

Zakaj je tkivo mlahavo?

Ženske imajo v primerjavi z moškimi veliko bolj elastično vezivno tkivo, kar je še posebej pomembno v nosečnosti. To tkivo pa je dovzetnejše za nalaganje maščobnih oblog in nabiranju vode. Maščoba, ki telesa ne zapusti skozi prebavni trakt ali lojne žleze, se nabira v podkožnem tkivu. Poleg tega pa je prekrvavitev med pasom in koleni nekoliko slabša, tako da je ta predel za mlahavost še toliko bolj občutljiv.

Kategorija:   Novice, Telo in koža
Naslednji prispevek

Učinek telesne aktivnosti v menopavzi

15 aprila, 2013 0