Saturday, June 22, 2024
26 avgusta, 2022

3 koraki, kako izboljšati samopodobo

By 0 715 Views

Zdrava samopodoba je zelo pomembna, veliko ljudi pa se žal spopada s težavami s samopodobo. Jih imate tudi vi? Predstavljamo vam 3 korake, kako jo izboljšati.


Vprašajte se, zakaj se slabo počutite

Razmislite, zakaj je vaša samopodoba nizka. Je povezana z vašim fizičnim izgledom? Karierno stagnacijo? Travmo iz preteklosti, ki je nikoli niste zares razrešili? To so le nekatere izmed možnosti, vzrokov je lahko več in se med seboj lahko tudi združujejo in podvojujejo svoj negativni učinek. Kakršnikoli že so, pomembno je, da se jih zavedate – le tako se jim boste lahko na neki točki uprli.

Zastavljajte in beležite si cilje

Ta točka je povezana s prvo – prevzemom kontrole nad svojim življenjem. Organizirajte se. Večja možnost je, da boste izpolnili vse svoje zastavljene obveznosti in načrte, če si jih boste zapisali. To velja tudi za vadbo – poskrbite, da si boste v svoj osebni koledar vedno vestno zapisali vse obiske telovadnice ali kakršnokoli drugo aktivnost, ki bi jo zares radi počeli. Obstaja razlika med tem, če v svoji glavi naredite bežen načrt »Jutri bom pa prav zares šla v fitnes!« in dejanskim odhodom v telovadnico. Ob šestih zjutraj je zelo lahko preprosto udariti po gumbu za dremež in pozabiti na včerajšnje načrte – če pa bodo ti strmeli v nas, z velikimi črkami napisani na koledarju za tekoči dan, obstaja veliko večja verjetnost, da se bomo dejansko lotili njihovega izpolnjevanja.

 

Ne kaznujte se, če vam v življenju kaj ne uspe

Pomembno je, da imate jasno razdelane cilje in vrednote ter veste, kaj pričakujete od sebe, vendar je pomembno tudi, da uživate v procesu doseganja svojih rezultatov. Če je vaš cilj na primer izgubiti pet kilogramov, v svojo dnevno rutino uvedite jutranjo telovadbo, sladke pijače zamenjajte s sveže iztisnjenimi sokovi in smutiji, namesto čipsa in čokolade pa raje jejte sadje. Rezultati bodo sledili kmalu sami od sebe, pomembno pa je tudi, da uživate v vmesnem procesu in poti do cilja.

Kategorija:   Nasveti
Naslednji prispevek

7 stvari, ki jih počnejo vse dobre mame

14 septembra, 2022 0