Friday, April 12, 2024

Vsak peti anketiranec, v letih med 35 in 44, želi boljše družinske odnose, vsak tretji pa je dejal, da bi manj aktivno delo v službi izboljšalo odnos s partnerjem oz. partnerko.


Več kot 20% se je pritožilo na samoto, 5% pa jih sploh nima pravih prijateljev.

»Predhodne raziskave so krizo srednjih let povezovale z ljudmi v poznih štiridesetih in petdesetih letih življenja, zadnja raziskava pa jasno kaže, da kriza ljudi prizadene prej kot se je predvidevalo,« je dejala Claire Tyler, direktorica svetovalnice Relate.

»V teh letih se pričnejo prave težave – ustvarjanje družine, pritisk na delu lahko postane nevzdržljiv, finančne težave prevelike,« je še dodala.

Raziskava je odkrila: 22% vprašanih je bilo zaradi nezadovoljstva s partnerjem depresivnih, 40% pa je varalo svoje partnerje.

Medgeneracijska raziskava je pokazala, da so za stanje v največji meri krivi finančni problemi, sledijo zasičenost oz. naveličanost v zvezi, komunikacijske težave, prezaposlenost v službi in razdelitev hišnih opravil.

Načini komunikacije s prijatelji so se z prihodom moderne tehnologije povsem spremenili. Internetna in GSM komunikacija je popolnoma izrinila pristen družbeni stik.

Četrtina staršev je dejala, da so v stiku z svojimi otroci preko internetnih socialnih mrež , 10% pa s svojimi otroki ne komunicira.

Najbolj so na udaru odnosi z očetom, je pokazala raziskava. Tretjina očetov ločenih staršev sploh ne vzdržuje stika s svojimi otroci, pri materah je ta odstotek 10%.

Kategorija:   Novice, Raziskave in novice
Naslednji prispevek

Jogurt ščiti mlečne zobke

13 junija, 2012 0