Monday, July 15, 2024
29 marca, 2022 SPONZORIRANA OBJAVA

Inovativna rešitev za ugodno ogrevanje stanovanja

By 0 979 Views

Za vsako uspešno inovacijo stoji strokovna ekipa z veliko znanja in izkušenj ter pomembna rešitev obstoječega problema. Slovenska podjetja so že od nekdaj izjemno razvojno usmerjena, eno takšnih je tudi podjetje Kronoterm, ki razvija in proizvaja okolju prijazne toplotne črpalke.


Njihova vsestranska toplotna črpalka VERSI z novimi možnostmi uporabe ustvarja nov trend v segmentu toplotnih črpalk in je v celoti plod številčne Kronotermove razvojne ekipe. Toplotna črpalka VERSI je vsestranska v uporabi in izvedbi, zasnovana za nizkoenergijske in manjše objekte, celo stanovanja. Posebnost so tri izjemno kompaktne različne izvedbe, med katerimi ima ena izvedba toplotne črpalke voda/zrak možnost notranje postavitve brez zunanje enote.

Razvoj naprave se je v prvi vrsti pričel po analizi in raziskavi trga ter posvetovanju z njihovimi kupci, strokovnjaki ter arhitekti doma in v tujini.

Izkoristili so priložnost in na trg ponudili toplotno črpalko, ki je izjemno učinkovita, kompaktna, prilagodljiva ter ustvarjena za raznovrstne stavbe z majhnimi potrebami po ogrevanju in omejenim prostorom. Pri prodaji v tujino so ciljali predvsem na Irsko, države Beneluksa ter sosednjo Italijo. Na omenjenih trgih namreč potrebujejo celovite rešitve, vgradnja na podstrešja je obvezna zaradi pomanjkanja prostora, moč 6 kw pa je primerna za večino projektov. Stare mestne hiše nimajo vrta in s tem možnosti za postavitev zunanje enote, hodniki so ozki, stopnišča strma.

V Kronotermu so se med razvojem soočali z mnogo izzivi. Predvsem, ko so stremeli združiti različne aplikacije v eno kompaktno rešitev, pri čemer so upoštevali izkušnje njihovih uporabnikov med vgradnjo, uporabo in vzdrževanjem.

Njihova naloga je nekoliko lažja kar se dizajna tiče, saj je oblikovni jezik nove toplotne črpalke VERSI zelo podoben oblikovnemu jeziku njihove toplotne črpalke ADAPT. “Toplotna črpalka ADAPT je revolucionalizirala naš produktni portfelj in je postala merilo za prihodnost. Iste tehnološke principe in osredotočenost na uporabnika smo vpeljali v tudi našo novo produktno linijo,” so pojasnili v Kronotermu. Minimalističen in eleganten dizajn je navdušil tako v tujini kot pri nas in že prejel številne nagrade. Kronoterm pa se lahko pohvali tudi z nagradami na področju inovacij. Njihova razvojna ekipa je že drugo leto zapored prejela zlato regijsko priznanje za najboljšo inovacijo, leta 2020 pa je prejela nagrado Naj inovacija po izboru javnosti.

Nenehen razvoj je osrednje vodilo podjetja, ki ga je ustanovil Rudi Kronovšek, ki je bil že od leta 1976, dejaven na področju razvoja toplotnih črpalk. Z izgradnjo nove poslovne stavbe, v kateri se nahaja tudi lasten izredno sodoben in napreden laboratorij, pa so tako razvojne možnosti kot tudi rast podjetja močno pospešili.

V kolikor bi si želeli tudi vi toplotno črpalko, ki so jo razvili slovenski strokovnjaki, obiščite www.kronoterm.com. Lahko jim pišete na info@kronoterm.com ali jih pokličete 03 703 16 20.

Kategorija:   Urejanje doma
Naslednji prispevek

Kratke delovne hlače

12 aprila, 2022 0