Monday, March 4, 2024
Nekategorizirano
19 septembra, 2022 SPONZORIRANA OBJAVA

KRONOTERM – VODILNI PROIZVAJALEC TOPLOTNIH ČRPALK V SLOVENIJI

By 0 559 Views

30 LET INOVACIJ IN USPEHOV


Kronoterm je sinonim za kakovost, prijetno družinsko podjetje ter inovacije na področju okolju prijaznega ogrevanja in hlajenja.

 

Poslanstvo podjetja je že od ustanovitve naprej projektiranje, razvoj, proizvodnja in implementacija visokotehnoloških naprav za varčno ter okolju prijazno ogrevanje in hlajenje. Nenehno vlaganje v znanje in razvoj, napredna tehnologija, strateške partnerske povezave, kakovost in fleksibilnost proizvodnje in storitev, tehnična podpora partnerjem in strankam ter visoko usposobljena servisna podpora so vrednote in prednosti, zaradi katerih je podjetje prepoznavno kot strokovno najbolj usposobljeno in zaupanja vredno. Njihove izredno učinkovite naprave skrbijo za udobje v skoraj 100.000 objektih doma in v tujini.

 

Podjetje Kronoterm je temelj za izjemno učinkovite, tihe in vizualno dovršene toplotne črpalke postavilo s toplotno črpalko ADAPT, lansko leto pa so inovativnost nadgradili s toplotno črpalko VERSI, ki je vsestranska v uporabi in izvedbi. Številni dosežki in nagrade, predvsem na področju inovacij, so tudi tisto, kar jih poleg zadovoljstva uporabnikov žene k razvoju še učinkovitejših naprav ter izboljšav na vsakem koraku.

 

Trikrat je bila njihova toplotna črpalka razglašena za najbolj učinkovito toplotno črpalko v Evropi, kar je izjemen dosežek. Za svoje uspehe in naprave so prejeli številna nacionalna in mednarodna priznanja in nagrade. Med drugim so prejeli priznanja bronasta Gazela, nagrado Archiproducts, znak odličnosti Made in Slovenia, Naj inovacija po mnenju javnosti, Okolju prijazen izdelek. Lansko leto so postali ambasadorji mednarodne kampanje I feel Slovenia. Geen. Creative. Smart.

 

Podjetje iz Savinjske doline je inovativno tudi v tehnološkem smislu upravljanja svojih naprav. Eni prvih so predstavili upravljanje na daljavo s pomočjo mobilnih naprav. Njihova aplikacija Cloud.KRONOTERM omogoča izredno uporabniško izkušnjo z upravljanjem in nadzorom delovanja toplotnih črpalk od kjerkoli in kadarkoli. Zasnovali so tudi AR aplikacijo za navidezno postavitev toplotne črpalke v katerikoli prostor.

 

IZ GARAŽE V ŠIRNI SVET

Velike uspešne podjetniške zgodbe so se začele naključno ali pa s skromnimi začetki nekje doma v garaži. Kronoterm pri tem ni nobena izjema. Podjetje, ki se je sprva imenovalo Termo-tehnika, je pred tridesetimi leti v tastovi delavnici ustanovil Rudi Kronovšek. Rudi Kronovšek je bil vizionar in razvojnik s smislom za podjetništvo ter pionir na področju toplotnih črpalk že od leta 1976. V velikem slovenskem podjetju z gospodinjskimi aparati, kjer je bil ta čas zaposlen, je takrat razvil prvo generacijo serijsko izdelanih sanitarnih toplotnih črpalk v Sloveniji. Njegova želja po razvoju številnih možnosti uporabe toplotnih črpalk ga je vodila do ustanovitve lastnega podjetja.

 

Začetki niso bili vedno lahki, a ob izredni podpori žene Cvetke si je Rudi počasi in uspešno utiral pot v ogrevalni tehniki. Sledila je prva proizvodnja linija sanitarnih črpalk, čez nekaj let že širitev podjetja iz ene delavnice in garaže v večje poslovne prostore, ki so bili odločilni in obenem nujni za vzpostavitev nove linije ogrevalnih toplotnih črpalk. Leta 2010 je vodenje podjetja prevzel njegov sin Bogdan, ki nadaljuje Rudijevo strast do razvoja toplotnih črpalk.

 

Direktor podjetja Bogdan Kronovšek:” V vseh teh letih smo z majhnimi koraki prišli iz majhne delavnice in hleva te proizvodne opreme, ki so jo pogosto predstavljale bližnje češplje ter štant, v sodobne velike proizvodne prostore s sedmimi proizvodnimi linijami. Na njih izvajamo popolno digitalizirano sledljivost ter kontrolo vseh delovnih operacij in materiala. Za zagotavljanje tesnosti uporabljamo helij in masne spektrometre kot jih uporabljajo v Nuklerni elektrarni Krško.” Ob tem poudarja še njihovo letno rast proizvodnje, ki se je iz nekaj sto topotnih črpalk povzpela do proizvodnje 7000 toplotnih črpalk na leto.

“Skupno vodilo naših rešitev je prijaznost. Zato verjamemo, da črpanje toplote iz okolja, zemlje, zraka, vode ali pa izkoriščanje odpadne toplote namesto ustvarjanja nove toplote, omogoča uporabnikom najvišje prihranke porabe energije s tem najnižje stroške ter okolju najbolj prijazno ogrevanje,” dodaja Bogdan Kronovšek.