Wednesday, May 29, 2024

Verjetno ste seznanjeni z vsemi nasveti o sončenju in njegovimi pozitivnimi in tudi negativnimi posledicami. Čisto vsakemu se lahko zgodi, da ga sončni žarki, kljub skrbi in negi vseeno presenetijo. Pojavijo se rdečica, krčenje kože in boleč pekoč občutek.


V takem primeru se je najbolje obrniti k naravi, ter naravnim ‘zdravilom’, ki nas obkrožajo. Dober del njih boste našli v kuhinji in hladilniku. Olivno olje je za začetek odlična izbira, če pa imate pri roki še sivkino olje, pa ste tako rekoč na konju.

Visok odstotek nenasičenih maščob, ter vitaminov A in E, bodo regenerirali vašo kožo, sivkino olje pa bo umirilo iritirano kožo.

V kolikor imate v hladilniku lubenico ali kumarice, v enakem deležu naredite njun sok. Lubenica vsebuje antioksidante, beta karoten in vitamina C in B6, ki bodo opekline ublažili, kumarice pa lahko narežete na kolobarčke, ter jih položite na kožo. Vitamini A,B in C iz kumaric bodo umirili vnetje, voda pa bo navlažila izsušeno kožo.

Opekline lahko namažete tudi s šentjanževim oljem, ali gelom aloe vere, učinkoviti so tudi kamilični obkladki, jogurt in ribje olje.

Kategorija:   Nasveti, Novice