Wednesday, December 6, 2023

Omejeni moški pri tem doživijo količino stresa, ki se lahko primerja s skokom iz letala. Vsebnost kortizola je celo še nekoliko višja, kar odpira možnost za srčno in možgansko kap.


»Dolgotrajno izpostavljanje fizičnemu in psihičnemu stresu lahko kronično poveča vsebnost kortizola v krvi. Višja vsebnost kortizola pa lahko povzroči miopatijo, diabetes, visok krvni tlak in impotenco,« trdijo strokovnjaki.

Ekipa je spremljala vsebnost kortizola pri 84 moških, ki so se družili s prej neznano lepotico. Raziskovalci so odkrili, da se vsebnost kortizola ni znižala tudi, ko sta v sobi ostala samo dva moška. Vsebnost kortizola pa se je proporcionalno zviševala s časom, ki ga je moški preživel z lepo žensko.

»V raziskavi smo odkrili, da moški vedno inducirajo percepcijo vsaj majhne možnosti za uspeh pri lepi ženski. Čeprav se nekateri moški izogibajo lepim ženskam, saj smatrajo da ne dosegajo njihovega nivoja, večina na lepotice reagira z določeno napetostjo in hormonsko reakcijo. Interakcija pa vpliva na izločanje kortizola,« pravijo znanstveniki.

Manjše količine omenjenega hormona v kritičnih situacijah obnavljajo energijo, večje količine pa so potencialno nevarne.

Kategorija:   Novice, Raziskave in novice
Naslednji prispevek

Ali je mlada kri resnični eliksir mladosti?

5 novembra, 2012 0