Tuesday, February 27, 2024
13 junija, 2012

Lezbični pari vzgajajo srečne in zdrave otroke

By 0 588 Views


V vlogi staršev lezbični pari vzgajajo srečne in zdrave otroke, je pokazala najobsežnejša dva in dvajset letna raziskava, poroča Pinknews.

Raziskava v ZDA je pokazala, da spolna usmerjenost staršev nima negativnega vpliva na srečo in zdravje otroka. Negativni vpliv povzroča le diskriminacija.  

Govorimo o najobsežnejši in najnatančnejši raziskavi izvedeni z ameriškimi gay in lezbičnimi družinami. Raziskava, ki se je pričela izvajati leta 1986, je spremljala družine od načrtovanja otroka skozi celoten proces njegovega odraščanja. Ko so otroci dopolnili deseto leto starosti so z njimi opravili obsežne razgovore.

USA National Longitudinal Lesbian Family Study, ki je izvedel raziskavo trdi, da na otroke homoseksualnih parov negativno vpliva samo diskriminacija, ki jo vsakodnevno doživljajo iz okolja. Po drugi strani so otroci istospolnih parov srečni, zdravi in nadpovprečno inteligentni.

Otroci parov, ki so aktivno vključeni v delo gay in lezbičnih skupnosti so odpornejši na negativne reakcije okolja vezane na spolno usmeritev staršev.

Organizacija, ki je izvedla raziskavo je posebno pozornost namenila duševnemu, psihološkemu in čustvenemu razvoju otrok pri gayevskih, lezbičnih in biseksualnih parih.

Kategorija:   Novice, Vzgoja
Naslednji prispevek

Dominanti moški odbijajo ženske

13 junija, 2012 0