Wednesday, May 29, 2024
13 junija, 2012

Ločevalna dieta, primerna tudi za doječe mamice

By 0 1654 Views

1. S priročnikoma sta osvojili srca mnogih ljudi. Na Hrvaškem sta s prvega mesta najbolje prodajanih knjig izrinili Harryja Potterja. Se strinjta s trditvijo, da je vajina knjiga sanjski posel?


Lepo je slišati, da si uspešen. Vendar se za uspehom skriva ogromno trdega dela, odpovedovanja, kriz in krizic, finančnih, čustvenih pa še kakšnih. Ključni dejavniki našega uspeha so: dobre in ustvarjalne ideje, potrpežljivost, vztrajnost, trdo delo, pogum in prepričanje, da vse to zmoreš. S pravo mero sreče smo zdaj tukaj – škoda, da je videti samo finančni uspeh.

Res je, da je 90-dnevna ločevalna dieta, ki je izšla kot posebna izdaja revije Rina, uspešnica v Sloveniji in v drugih državah. Naša hrvaška založnica pravi, da je sanjski posel vsakega založnika knjigo prodajati v škatlah, ne po izvodih. Kar 62 tednov smo bili na hrvaški lestvici najbolje prodajanih knjig. Kot smo pred nekaj dnevi prebrali na spletni strani Dela, v Slovenskih novicah in v nekaterih hrvaških časnikih, v preteklem letu kot najbolje prodajana knjiga prehitela celo J. K. Rowlingovo in njen zadnji hit o Harryju Potterju.

90-dnevna ločevalna dieta je uspešnica tudi na Slovaškem, kjer je lokalna založnica prodala v enem samem dnevu 3200 izvodov prvega priročnika.

Priročnik prodajamo tudi v Rusiji, Češki, Bosni, Litvi, širimo se v Romunijo in Nemčijo.

Knjiga je aktualna povsod, kjer se prehranjujejo podobno kot mi. Je pa tu še druga knjiga, ki pomaga vzdrževati telesno težo po izvedeni dieti in je zagotovo še boljša kot prva. Skoraj smo prepričani, da ima naša dieta edina na svetu nadaljevanje, ki pomaga ohranjati telesno težo. Te knjige se poslužujejo tudi tisti, ki s težo nimajo težav, jim pa odgovarja ločevalni način prehranjevanja.

2. Prodajna uspešnost knjige dokazuje, da je vajina ločevalna dieta učinkovita. V čem je skrivnost uspeha te diete?

Uspeh je v preprostosti. Dieta ni ekstremna, je dokaj poceni, vsa živila dobiš v domači prodajalni, obroke si lahko pripraviš vnaprej, kuhaš za družino ali pa se prehranjuješ zunaj. Dieta upošteva priporočila WHO o uživanju več sadja in zelenjave ter kompleksnih OH, obenem pa navaja na uživanje kakovostne hrane z manj soli, sladokorjev, maščob in drugih dodatkov, ki so neprijazni do našega organizma.

3. Veliko mamic po porodu ugotavlja, da je ostalo kar precej odvečnih kilogramov. Ali lahko tudi doječe mamice posežejo po vajini dieti, saj vemo, da potrebujejo zelo uravnoteženo prehrano?

Mamice so uspešne pri izvajanju diete, edino, kar jim priporočamo, je, da si same skombinirajo obroke iz živil, ki dojenčku ne škodujejo. Pri sadnih obrokih, ki jih lahko uživajo vsaki dve uri do kosila, pa namesto tistega sadja, ki povzroča napenjanje – mamice in dojenčka, priporočamo kompote.

4. Nekateri strokovnjaki so mnenja, da je v času dojenja vsaka dieta strogo prepovedana, ker lahko s topljenjem maščobnih zalog strupeni toksini preidejo v materino mleko. Obstaja ta bojazen tudi pri vajini dieti?

Te bojazni ni, saj mamica užije na dan 4 do 5 obrokov, ki vsebujejo vse sestavine, ki jih potrebujeta tako mamica kot dojenček za zdravo rast. Kar nekaj mamic nas je poklicalo v uredništvo, preden so se lotile diete – in seveda tudi po tem, ko so jo uspešno izvedle.

5. Mamice po porodu časovno komaj shajajo s skrbjo za dojenčka. Ugotavljajo, da jim za pripravo zdrave hrane zanje, ostane bore malo časa. Ali je ločevalna dieta z vidika priprave in porabe časa zapletena?

Nikakor ne, čar naše diete je v preprostosti in pripravi že pozabljenih jedi naših babic in prababic. Saj takrat ni bilo toliko debelih ljudi, mar ne? Seveda ne samo zaradi hrane, ampak tudi zaradi več gibanja. Ta je tudi po najinem prepričanju najboljši del prehrane.

6. Pri 90-dnevni ločevalni dieti ne gre samo za drugačen način prehranjevanja, temveč za spremembo mišljenja in stila življenja. Veliko ljudi se je z njo rešilo tudi zdravstvenih težav. O čem pripovedujejo ljudje, ki so s to dieto uspešno izgubili kilograme?

Najbolj smo ponosni na zdravstvene uspehe izvajalcev naše diete. Sami se pohvalijo z izboljšanimi izvidi in počutjem, kopije zdravniških izvidov pa nam pošiljajo celo v uredništvo. Mnogi zdravniki priporočajo našo dieto svojim pacientom, v zadnjem ponatisu naše knjige pa je objavljeno tudi strokovno mnenje Lučke Kostajnšek, dr…med., spec. internistke, diabetologinje, ki (med drugim) pravi, da naša dieta “predstavlja vrnitev k zdravemu razumu v prehranjevanju”. O učinkih diete na zdravje in počutje pričajo tudi številne “okrogle zgodbe” v reviji Rina, v katerih ljudje opisujejo, na kakšen način je dieta vplivala na njihov način življenja.

7. Do sedaj sta na tržišču dosegljiva dva vajina priročnika. Kako se bo zgodba o uspehu nadaljevala?

Nadaljujemo z RinaKLUBOM, ki smo ga ustanovili pred kratkim, in s priročnikom, ki bo veljal za vse, ki dajo kaj na zdravje, gibanje in psihično stabilnost. Vse karte stavimo na izboljšano kakovost življenja. In čas je, da naredimo premike sami pri sebi. V Rino in v vse, kar nastaja z njo, iz nje in zaradi nje, pa tako močno verjameva, da si upava povabiti ljudi, ki jim je mar za boljše, lepše in lažje življenje, naj se Rinini ekipi pridružijo.

Obiščite trgovino z unikatnimi oblačili

Kategorija:   Dojenje, Novice
Naslednji prispevek

Pasivno kajenje vpliva na šolski uspeh

13 junija, 2012 0