Monday, June 17, 2024

Glajenje razpok, ki se pojavijo v večletni zvezi, pa pri nekaterih parih enostavno ni več mogoče. Razpoke se razširijo v brezno, ki vase posrka oba vpletena. Zakaj bi torej sploh vztrajali v zvezi brez svetle prihodnosti? V tem primeru je ločitev zagotovo boljša izbira.


Lahko obupate ali pa se predate v usodo, vendar je ločitev tudi začetek lepšega in bolj smiselnega življenja. Ločitev zagotovo ne spada med lažje življenjske odločitve. Otroci in skupno imetje stvar samo še dodatno zapletejo.

Kljub temu, da ste v ohranitev zveze vložili ogromno truda in časa, ste še naprej s pospeškom padali proti dnu brezna. V tem primeru imate možnost odpreti padalo s katerim boste preprečili gotovo katastrofo. Pristanek z zasilnim padalom – ločitev bo boleč, vendar boste preživeli. Kljub ‘polomljenim’ kostem, pa se boste kaj kmalu spet postavili na noge.

Kdaj je razveza boljša odločitev?

Smeh

Kdaj ste se zadnjič od srca nasmejali? Kdaj ste bili nazadnje srečni in sproščeni? Nesporazumi in prepiri, še posebej z nekom s katerim delite isto streho, so zelo izčrpajoči. Vsakodnevno gledanje resnih ali celo jeznih obrazov se odraža v celotnem dnevnem funkcioniranju. Izčrpanost pušča posledice povsod, na vašem zdravju, socialni interakciji in vzgoji otrok. Kljub pogovorom, ter trudu stanje traja predolgo, statusa namrščene osebe pa ste se močno naveličali, zato je mogoče ravno pravi čas, da razmislite o naslednjem koraku v življenju.

Preobremenitev

Kdaj ste se nazadnje usedli pred TV ne da bi pomislili na pripravo večerje ali šolskih aktivnosti vašega otroka? Kdaj ste se nazadnje sprostili v topli kopeli, ne da bi pomislili na delo, ki vas še čaka? Imate dovolj časa zase, si lahko privoščite, da mobilni telefon uporabljate zgolj v službi? V srčiki kaosa vam bo razveza pomagala poiskati čas samo zase. Ne samo, da se boste znebili disfunkcionalne zakonske zveze, ampak vam bo ločitev zagotovo pripomogla pri iskanju motivacije za nove družbene ali športne aktivnosti.

Vikend

Ko s časom ne morete več uživati v povsem preprostih stvareh, potem je čas za tehten premislek. So pretehtali dvomi in razočaranje? Ob razvezi bo sobota postala dan rezerviran za druženje, sproščanje in zabavo. Sami ste, ne razjeda vas občutek krivde.

Neuresničene sanje

Zakon se pogosto skrha tudi v primeri, ko so enemu izmed zakoncev preprečene življenjske sanje. Poroka in otroci radi prekrižajo načrte pri snovanju kariere in vzpenjanju po družbeni lestvici. In ko nezadovoljstvo v podzavesti potrka na zavest, zraven pa dodamo še ignoranco partnerja, hitro nastanejo težave, ki vodijo v stanje opisano v prvi točki.

Sanjski moški/ženska

Vsi živimo v zmotnem prepričanju, da nekje živi oseba, ki je popolnoma kompatibilna z našim karakterjem. V prvem ali drugem letu mogoče še gre, potem pa se misli, prioritete, želje in pogledi pričnejo razhajati. Spoznanje, da ste v resnici popolnoma različni, lahko močno razočara in to tako močno, da ste čez skupno prihodnost potegnili križ.

Življenje nas lahko preseneti v mnogih pogledih. Po koncu enega razmerja se lahko razvije novo. Če vam ni uspelo v prvo vam bo mogoče v drugo, ne bojte se.

Prijatelji

Se jih sploh še spomnite? Ste pozabili, da obstaja življenje tudi izven zakonske zveze? Prvo pravilo, prijateljstva se za zakon in zakonca ne žrtvuje. Tudi zakonsko življenje si lahko prilagodite tako, da vam ostane dovolj časa za druženje s prijatelji ali prijateljicami. Nikoli ne veste kdaj jih boste potrebovali. Če vam zakonski partner preprečuje srečanja… potem je nastopil  čas vsaj za temeljit pogovor.

Hujšanje

Pozitivni ‘stranski’ učinki ločitve pa so povezani s popolno osebnostno preobrazbo. Sam trdim, da je ločitev najboljša shujševalna kura. Skoraj vsi, tako moški kot ženske, po ločitvi veliko časa namenijo svoji preobrazbi. Osredotočijo se na zdravo prehrano v svoj dnevni urnik umestijo telesno aktivnost… Spet ste prosti, postajate zanimivi in privlačni. Okrepili ste samozavest… Torej?

Drug, druga

Da, pride tudi ta čas. Srečali ste privlačno osebo s katero se, zaradi moralnih vrednot v zakonski zvezi, niste spustili v razmerje. Zdaj ste prosti in pripravljeni na nove življenjske izzive.

Svoboda

Tudi, če ste imeli v zakonu dovolj svobodomiselnega partnerja, pa je popolna svoboda povsem nekaj drugega. Pri nikomur se vam ni potrebno več zagovarjati.

Je zakon postal breme in povzročitelj vsega hudega? Se ne spomnite, kdaj ste nazadnje uživali s svojim zakonskim partnerjem? Mogoče pa partner ni pravi.

Mnogi pari se težko spoprimejo že s samo mislijo na ločitev, vendar ko je ves trud zaman, potem tudi ločitev ne bi smela imeti status tabuja.

Kategorija:   Novice, Poroka
Naslednji prispevek

Energijske pijače in visok krvni tlak

24 marca, 2015 0