Tuesday, July 16, 2024

Na tržišču so se pojavili številni ponudniki in proizvajalci igralnih konzol. Vsi poznamo Sonyiev PS3 ali PS4, ki pa je zaradi zahtevnosti iger in velikost igralnega ploščka bolj namenjen najstnikom in starejšim. Za malčke pa so na voljo Nintendo DS in podobni sistemi, ki so opremljeni z nekoliko manjšimi igralnimi ploščki, ter enostavnejšimi igricami. Nintedno npr. ponuja številne igre ob katerih se bo prijetno zabavala celotna družina.


Videoigre izberite po treznem razmisleku. Za začetek se lahko o scenariju in primernosti videoiger pozanimate na svetovnem spletu. Poglejte oceno, komentarje in žanr, ki vas lahko privlači ali odvrne od nakupa. Izognite se nasilnim igram, ter igram s seksualno vsebino.

Malčku obvezno omejite čas igranja. Tudi najboljše izobraževalne igrice (delo na kmetiji, v parku, živalskem vrtu, matematika, fizika, kemija…) niso nadomestek fizičnemu spoznavanju posamezne prakse. American Academy of Pediatrics priporoča skupaj največ dve ur igranja videoiger in/ali gledanja televizije.

Igranje videoiger pa lahko pomeni zabavo za vso družino. Priredite družinsko tekmovanje in se zabavajte. Videoigre lahko prav tako kot včasih igranje kart ali igre človek ne jezi se, zbliža celotno družino. 

Kategorija:   Novice, Vzgoja
Naslednji prispevek

Sadomazohizem za začetnike

15 julija, 2014 0