Wednesday, June 19, 2024

Zaradi vse večje konkurence se mnoge počutijo zapostavljene in »stare«, piše Daily Mail. Rezultate te britanske raziskave, v kateri je sodelovalo 2.000 zaposlenih mater, je obelodanil in izvedel eden od vodilnih proizvajalcev detergentov. Odkritja so zelo zanimiva: več kot polovico sodelujočih se boji mlajših modno urejenih sodelavk. Vsaka peta ženska v anketi trdi, da je prav moda glavna tema pisarniških pogovorov.


Četrtina anketiranih zaposlenih mater se je pritožila, da jih mlajše kolegice gledajo z viška, 44% jih verjame, da zaradi svojega videza ne napreduje. Tretjina pa je samo zavistnih na moderno urejene kolegice, ki se vrtoglavo vzpenjajo po družbeni lestvici. Njih 54% je priznalo, da se počuti negotove prav zardi svoje telesne teže, 49% se izgovarja na trend oblačenja.

23% zaposlenih mater je dejalo, da se po porodu ne morejo vrniti v telesne okvire pred nosečnostjo, kar še kako vpliva na izbiro poslovne obleke. Prav nakupovanje mladih mamic je misija nemogoče, saj v mesecih povratka v službo zmanjka časa.

Stilistka Lisa Talbot svetuje: »Investirajte v oblačila. Službena oblačila dopolnite s trendovskimi dodatki. Naj bodo poceni in atraktivni.«

Naslednji prispevek

Previdno z zdravili v nosečnosti

13 junija, 2012 0