Monday, April 22, 2024

Pomemben korak je prilagoditi dieto. Prehrana ženske med nosečnostjo pomembno vpliva na življenje otroka po rojstvu. Če ženska uživa kvalitetno dieto, lahko prepreči nezadosten razvoj organov njenega otroka, zmanjša tveganje za prirojene napake in alergije, izboljša razvoj otrokovih možganov, vpliva na težo otroka ob rojstvu itd.


Pomemben korak je prilagoditi dieto. Prehrana ženske med nosečnostjo pomembno vpliva na življenje otroka po rojstvu. Če ženska uživa kvalitetno dieto, lahko prepreči nezadosten razvoj organov njenega otroka, zmanjša tveganje za prirojene napake in alergije, izboljša razvoj otrokovih možganov, vpliva na težo otroka ob rojstvu itd.
Iz teh razlogov bi morala ženska prilagoditi svojo dieto med načrtovanjem družine, da pripravi svoje telo na povečane potrebe. Vendar pa se ne priporoča, da uživa nepremišljeno  izbrane mineralne in vitaminske dodatke. Prehranski dodatki morajo biti skrbno izbrani z upoštevanjem materinih potreb in bodočih potreb dojenčka.

Primer takega proizvoda je PREGNIUM, ki pomaga nadomestiti tiste substance, kjer je potrjen učinek na zdrav razvoj ploda, kot tudi splošnega zdravja nosečnice ali doječe matere: jod, magnezij, folna kislina in DHA.
     
Izdelek PREGNIUM je pripravljen posebej za obdobje načrtovanja nosečnosti, v času nosečnosti in dojenja. Vsebuje uravnovešeno kombinacijo substanc, ki so pomembne za razvoj ploda in zdravje nosečnice ter doječe matere. Pregnium pomaga kot dodatek substancam, ki so bile vzete z neuravnovešeno prehrano in so pomembne v času nosečnosti in dojenja. Izdelek je popolnoma varen za materin organizem in za rast zarodka. Ne vsebuje nobenih vitaminov in mineralov, kjer bi učinek neugodno vplival na razvoj ploda in materino zdravje.

Zadosten vnos joda vpliva na proizvodnjo hormonov in igra pomembno vlogo v zgodnjem razvoju in rasti najpomembnejših organov, še zlasti možganov. Folna kislina podpira aktivnost joda in vpliva na celoten razvoj centralnega živčnega sistema (možganov in hrbtenjače), povečan vnos magnezija je pomemben za zdrav potek nosečnosti in za preprečitev morebitnega predčasnega poroda, kot tudi poporodnih zapletov.

DHA je omega-3 nenasičena  maščobna kislina. Dokazano je, da pomaga pri razvoju živčnega sistema ploda med nosečnostjo in v času dojenja (možgani, hrbtenjača),  ima pozitivne učinke na sposobnost koncentracije, zaznavanja in pri razvoju inteligence. Za mater je nujno, da vzame ustrezen odmerek DHA ko se pripravlja na nosečnost, med celotno nosečnostjo in tudi v času dojenja. Ocenjeno je, da je dnevna doza DHA od skupne diete 50-100 mg dnevno (morske ribe, alge). Priporočena dnevna doza naj dosega najmanj 300 mg. Pri izbiri DHA izvora je potrebno vzeti v račun, da je lahko ribje olje izvor toksinov, zaradi tega je primernejše izbrati rastlinski vir ali primeren dietetični nadomestek. Pregnium vsebuje DHA samo iz rastlinskega vira (alge).

Ali pričakujete dojenčka?

Ali ste mu pripravljeni dati najboljšo oskrbo?

ZA VAS IMAMO REŠITEV!  Pregnium so razvili strokovnaki, da bi dopolnili vašo dieto in da bi dali vam ter vašemu dojenčku najboljšo oskrbo pred in med trajanjem nosečnosti do poroda. Uravnotežena vsebina DHA, folne kisline, joda in magnezija iz preverjenega vira podpira celoten razvoj glavnih organov, še zlasti živčnega sistema (možgani in hrbtenjača). Preparat ima prav tako  koristen vpliv na inteligenco, koncentracijo in zaznavanje.

Pozanimajte se v lekarni, specializiranih prodajalnah ali pri svojem ginekologu.

Za brezplačen nosečniški koledarček pokličite na: 01/544-3833, Bitax.d.o.o. (zaloga je omejena).

 

Naslednji prispevek

Romunka pri 72-tih drugič mama?

13 junija, 2012 0