Monday, July 15, 2024
5 aprila, 2020

MAMICE, SPROSTITE SE: TO SO VAJE, KI DELAJO ČUDEŽE

By 0 1754 Views

Drage mamice, ob vzgoji otrok ne smete pozabiti nase. Pomislite, koliko odrekanj in neprespanih noči je za vami. Bodite odločne, ko gre za vaš čas. Izborite si vsaj polurni počitek ali malo daljše sproščanje. Spodaj vam predstavljamo različne vaje in tehnike, ki vam bodo pomagale v boju proti stresu.


 

Raztezanje in joga

Joga nudi same dobre učinke: od pravilnega dihanja in umirjanja celega telesa, od sproščanja in boljše zbranosti. Z jogo boste odlično odmislile vsakodnevni stres. Ni nujno, da se vpišete na tečaj. Jogo lahko izvajate tudi doma, vaje pa najdete na spletu.

Če vam je joga s svojimi prenekaterimi položaji preveč naporna, poskusite s klasičnim raztezanjem. Ob tem gibe delajte počasi, vanje usmerite vso svojo pozornost in pazide na dihanje. Vdihnite pozitivo, izdihnite negativo. Iz sebe sprostite vse napetosti in skrbi.

 

Vizualizacija

Verjetno ste že slišali za pozitivne učinke vizualizacije in rezultate, ki jih z njo prikličemo. Ne bojte se prepustiti domišljiji. Verjemite, da ne bo nič narobe, če vsa svoja opravila in družino odklopite za pet minut. Počakali bodo. Vizualizacijo lahko izvajate sami ali s partnerjem/prijateljico. Zaprtite oči, sprostite se in si predstavljajte svoj najljubši kraj. Vizualizirajte vse podrobnosti, občutke, vonjave.

Masaža

Čeprav je čas zase ob vzgoji otrok težko najti, si lahko privoščite masažo. Če nimate časa obiskati profesionalnega masažnega studia, si jo s partnerjem privoščita kar doma. Že desetminutna masaža vas bo sprostila in napolnila z energijo.

 

Globoko dihanje

To pomaga predvsem, če imate težave s spanjem. Sprostite napetost v mišicah z nekajminutnim globokim dihanjem in videli boste, kako se vam bo bitje srca normaliziralo. Sprostite se.

 

Kategorija:   Rekreacija