Saturday, June 22, 2024
Nekategorizirano
13 junija, 2012

Mamin dnevnik: Občutek imam, da bo fantek

By 0 636 Views

Če poškilim na desno od teme o otročku, vidim sebe. Brez trebuh in s samimi nosečniškimi oblačili. Čeprav je maj, je že toplo in to toploto letos občutim veliko močneje kot sem jo prejšnja leta. Baje, da je najhuje poleti in da nosečke težko prenašajo tiste prave visoke temperature. Kljub vsemu mi je fino, da bom v pričakovanju tekom poletja. Kaj je sploh lepšega od lahkotnih materialov in sončnih žarkov?


Od poletja pa spet k meni… Počutim se dobro, nič mi ni slabo in načeloma mi nič ne manjka, sem pa že cel teden na »prisilnem dopustu«, saj se me je letos, v ekstrapresežnih kazateljih, lotila alergija na cvetni prah. Načeloma imam težave s to nezaželenko že precej let, vendar sem letos dosegla vrhunec alergijske kariere. Vsa sem zatečena, oči imam krvave in neprestano smrkam.  Doslej se je to stanje blažilo z močnimi protialergijskimi tableti, trenutno pa sem raje na varnem sobnem zraku in hodim ven samo zgodaj zjutraj in zvečer. V službo ne morem, ker bi utegnila biti sumljiva, saj moj izgled totalnega zadetka ni ravno zgled v podjetju, kjer delam.

Če se za hip ustavim pri stvari, mimo katere sicer najraje zdrvim, lahko ponosno zapišem, da mi je do 17.tedna uspelo pridelati 1,3kg .  Če bo šlo tako naprej, bom na koncu nosečnosti tehtala 4 kg več kot sedajJ. Seveda je tem pridobljenim kilogramom potrebno prišteti težo moje občutljivosti, ki je včasih nad mejami normale.  Ta hormonska neravnovesja me na trenutke celo spravijo iz tira in potrebno je veliko samokontrole, da umirim »strast«.  Ampak tudi to bo enkrat minilo.