Saturday, February 24, 2024

Mangovo maslo je tropski izdelek, ki po svojih lastnostih spominja na kakavovo maslo ali jojobino olje. Vsebnost maščobnih kislin mangovega masla pa je kljub temu nekoliko drugačna. Rok trajanja je, če ga hranimo v temnem in hladnem prostoru, približno dve leti. Ima nežno sladko aromo. Večinoma ima rumenkasto barvo in se običajno strdi pri sobni temperaturi, v stiku s kožo se utekočini.


Lastnosti

Je naravno blažilno sredstvo, ki pomaga pri različnih procesih celjenja in vlaženja poškodovane kože. V številnih afriških in južno ameriških kulturah ga že stoletja uporabljajo za nego lasišča in lajšanje draženj povzročenih s pikom insektov. Pomirja in neguje opekline, ter ima UV zaščitni učinek. Dermatologi ga priporočajo za nego stare in nagubane kože. Mangovo maslo zmanjša verjetnost degeneracije celic, kožo obnovi in ji povrne elastičnost.

  • Suha koža – uporablja se za nego suhe in razpokane kože, za lajšanje simptomov izpuščajev, luskavice, ekcema, dermatitisa in hrapave kože (predvsem stopala, kolena in komolci)
  • Gube – umirja kožo, regenerira in nahrani celice
  • Draženje kože – blaži simptome srbenja kože
  • Sončne opekline – uporablja se za lajšanje sončnih opeklin
  • Občutljiva koža – primeren za otroke in ljudi z občutljivo kožo
  • Proti strijam – vsakodnevna uporaba celi s strijami prizadeto kožo
  • Masaža – mangovo maslo se hitro vpije, zato je primerno za masažo
Kategorija:   Novice, Telo in koža
Naslednji prispevek

Zakaj kolcamo?

23 novembra, 2013 0