Tuesday, April 23, 2024

Nezvestoba in velikost testisov sta povezana že od nekdaj. Moški z večjimi testisi dokazano spijo z večjim številom partnerk. Ameriški znanstveniki so preučevali evolucijsko teorijo količine porabljene energije in napora pri parjenju na vzgojo mladičev oz. na sugestijo, da samci z večjimi testisi, več energije usmerijo v ‘delanje’ otrok, manj pa vplivajo na njihovo odraščanje.


V raziskavi objavljeni v reviji Proceedings of the National Academy of Science so znanstveniki pri 70 moških preučevali korelacijo med velikostjo testisov in pomočjo pri vzgoji sicer dvoletnih otrok. Znanstveniki so med gledanjem fotografij njihovih otrok beležili možganske reakcije, ki so pokazale, da imajo v tem primeru moški z manjšimi testisi večjo možgansko aktivnost. Z magnetno resonanco so ugotovili, da je bil skupni volumen najmanjših testisov, trikrat manjši od največjih v raziskavi.

Pogovor s soprogami je rezultate raziskave samo še potrdil.

Eden izmed avtorjev raziskave dr. James Rilling je dejal: »Raziskava odkriva, da so nekateri moški naravno bolj skrbni, kar pa ne pomeni izgovora za tiste druge.«

Korelacija še in potrjena, vendar so znanstveniki prepričani, da na vedenje vpliva večja vsebnost testosterona pri moških z večjimi testisi.

Kategorija:   Novice, Novice
Naslednji prispevek

Preventiva raka na materničnem vratu

13 septembra, 2013 0