Monday, July 22, 2024
13 junija, 2012

Masažno olje – najučinkovitejši izdelek za sprostitev

By 0 703 Views

Masaža s svojimi blagodejnimi učinki na telo je starodavna praksa. Prvič je bila omenjena v neki kitajski knjigi okrog leta 2700 pred našim štetjem z besedami: »Zgodnje jutranje gladenje z dlanjo po prespani noči, ko je kri spočita in počutje sproščeno, varuje pred prehladom, ohranja organe voljne in preprečuje manjše bolezenske težave.«


Tehnike masiranja pa so se v tej dolgi zgodovini razvijale, dopolnjevale, postajale vedno bolj dovršene in popolne.  A vselej je o masiranju veljalo enotno mnenje o njegovih dobrodejnih in blagodejnih učinkih na telo, pa tudi o dobrodejnih in blagodejnih učinkih eteričnih olj, ki jih skozi stoletja dodajali masažnim oljem. Tako je nastalo veliko različnih vrst masažnih olj. Sivka, rožmarin, črni poper, ingver, marelica, evkaliptus, krvomočnica … To je samo nekaj rastlin, iz katerih pridobivamo eterična olja, vsebovana v masažnih ploščicah in masažnih oljih, ki so, glede na eterično olje, lahko različnih barv, vonjev in namembnosti. Od eteričnih olj je torej tudi odvisen namen masažnega olja ali masažne ploščice ter blagodejnih učinkov masaže na telo: lajšanje bolečin ob menstruaciji, sprostitev in pomiritev, nižanje krvnega pritiska, lajšanje bolečine v mišicah, odpravljaje nespečnosti ipd.

Nosečnicam v prvem trimesečju nosečnosti in dojenčkom je uporaba masažnih pripravkov z eteričnimi olji odsvetovana, saj imajo eterična olja lahko nanje negativne učinke. Vsekakor pa je masaža zelo dobrodošla za nosečnice: pripomore k elastičnosti kože, pomaga pri preprečevanju nastanka strij, lajšanju bolečin v križu, preprečevanju zastoja limfe v telesu in ohlapnosti kože po porodu.

Z uporabo masažnih olj torej skrbimo za svojo kožo in hkrati ostajamo v stiku z naravo in rastlinami. S pravilno uporabo, izboljšujemo kakovost svojega življenja, saj nam pomagajo pri tako pomembni sprostitvi, lajšanju stresa in napetosti, sproščanju mišic, izboljšanju našega spanca in nam omogočajo čustveno in hormonsko ravnovesje. Danes masažno olje ni več razkošje, temveč nuja, ki nam ponuja same koristi in ga je možno kupiti po razumnih cenah.

Masažne ploščice in masažna olja znamke Raw Gaia so popolnoma naravna in presna. So tudi strokovno zasnovana in vsebujejo eterična olja v pravilnem razmerju ter niansi, zato so primerna tako za vsakodnevno domačo uporabo kot tudi v terapevtske namene. Narejena so iz organskih hladno stiskanih terapevtskih sestavin najvišje kakovosti. Masažno olje lahko uporabite tudi kot dodatek h kopeli ali pa ga uporabite v gorilniku za olja.

 

www.SlikoMat.com

 

Kategorija:   Nasveti, Novice
Naslednji prispevek

Zdravilna jabolka

13 junija, 2012 0