Wednesday, May 29, 2024

Mlečnih sestavin v vezivu in žilah ne sme biti, zato se bo vaše telo odzvalo z vnetjem, tako kot bi se na katerokoli tujo beljakovino, na primer pri neustrezni transfuziji krvi. Postali boste vročični, bolni in treslo vas bo. Imate mastitis, vendar ne nujno gnojnega vnetja. Morate k zdravniku in še naprej poskušajte odmašiti vod z dojenjem. Če vam bo uspelo, bo vse v redu, v nasprotnem primeru, in zlasti če ne morete dojiti dojenčka na tej dojki, ker mora »počivati«, pa bo vnetje verjetno vodilo do okužbe. Dobili ste gnojni mastitis, in če nastane gnojni žepek, imate gnojno vnetje (absces).


Zdravnik vam bo verjetno predpisal antibiotike in dal navodila, kako si masirate dojke in pravilno pristavite dojenčka, da izprazni mleko iz celotne dojke, tudi iz zamašenih in otečenih delov.

Če poskrbite, da so vsi predeli dojk redno izpraznjeni in če se hitro odzovete na zgodnje znake zamašitve, se pogosto lahko izognete novim zamašitvam. Vzrok za ponovitev mastitisa je slaba tehnika dojenja, in ne ponovno vnetje.

Kategorija:   Dojenje, Novice
Naslednji prispevek

Otroci morajo "plezati" in "padati"

13 junija, 2012 0