Friday, December 8, 2023

Strokovnjaki iz Londona so uporabili kompleksen matematični model, ki je pokazal, da trajanje razmerja in dolžina dvorjenja pomaga ženskam izločiti potencialno neprimerne partnerje.


Model profesorja Roberta Seymoura leži na predpostavki, da ženske pri izbiri napačnega partnerja izgubijo največ. Slab partner je lahko slab oče, kar zagotovo vpliva na otrokovo vzgojo, prav tako pa lahko zapusti njo in otroka.

Seymour doživlja zvezo kot borbo med spoloma v kateri obe strani pristajata na kompromise in razvoj svojega odnosa do trenutka ko privolita v spolni odnos.

Dvorjenje se tudi pri živalskih vrstah dogaja v določenem časovnem obdobju pred parjenjem.  Ljudje najpogosteje zapeljujemo ob romantični večerji, obisku kina in podobno. Zapeljevanje lahko traja nekoliko mesecev pa celo leto dni.

Znanstveniki so dokazali, da je prav dvorjenje izjemnega pomena za oba spola, vsaj se na ta način partnerja skozi produktivne aktivnosti bolje spoznata. Daljše dvorjenje je v posebno korist zlasti ženskam, ki lahko na ta način o moškem izberejo prave informacije, ter preprečijo »parjenje« z napačnim samcem, s čimer povečajo možnosti srečne ljubezni.

Matematični model je pokazal, da dolgo dvorjenje med partnerjema povzroči večjo harmonijo ne samo v spolnem življenju, temveč tudi v različnih sferah skupnega življenja.

Kategorija:   Novice, Seksi novičke
Naslednji prispevek

S statini proti demenci

13 junija, 2012 0