Sunday, April 21, 2024
Nekategorizirano
13 junija, 2012

Matične celice iz mlečnih zob

By 0 493 Views

Kaj so matične celice iz mlečnih zob?

Matične celice rešujejo življenja. Dokazano. Sodobna medicina jih že uspešno uporablja za zdravljenje številnih nevarnih bolezni (levkemija, poškodbe možganov, diabetes tipa 1,…) spisek pa se vztrajno daljša, saj se z raziskavami načinov zdravljenja z matičnimi celicami ukvarja preko 400 strokovnih organizacij.


Dr. Songtao Shi je leta 2003 odkril, da so mlečni zobje odličen vir za pridobivanje matičnih celic. Iz pulpe zobka svoje šest letne hčerke je uspel uspešno izolirati matične celice, ki so kazale odlične lastnosti, poleg tega pa jih je razmeroma enostavno množiti.

Otroci prve zobke (pravimo jim tudi mlečni zobki) dobijo po 6 mesecu starosti, navadno pa izpadejo med 6 in 12 letom. Slovensko podjetje Izvorna Celica d.o.o. v sodelovanju s podjetjem BioEDEN ponuja možnost shranitve matičnih celic za potrebe zdravljenja in kot dodatno zavarovanje zdravja vaših otrok.

Celice sestavljajo vsa tkiva in organe v telesu; na primer srce, jetra, možgane in kožo. Matične celice se lahko delijo in spremenijo v različne tipe celic, ki lahko v nadzorovanih postopkih zrastejo v tkiva, organe in kosti.
Razvite matične celice lahko popravijo imunski sistem. Bistvo zdravljenja z matičnimi celicami je dejstvo, da lahko zamenjajo odmrle in poškodovane celice, kot posledico poškodbe ali bolezni.

Kako shraniti mlečni zobek?

Čas je ključnega pomena, zato je potrebno podjetje Izvorna Celica kontaktirati še preden se zobek začne majati. Postopek je zelo enostaven in starši sami shranijo mlečni zobek v posebno posodico ter sporočijo, da lahko kurir pride po paket. V nekaj urah, se na vašem domu oglasi kurir in poskrbi za hiter prevoz mlečnega zobka do laboratorija v Angliji, kjer se matične celice shranijo. Ena glavnih prednosti matičnih celic iz mlečnih zob je v tem, da je postopek možno ponavljati. Torej, če ni uspeha s prvih zobkom, se postopek, na stroške podjetja Izvorna Celica, ponovi.

O podjetju BioEDEN

Podjetje BioEDEN je mednarodno podjetje, specializirano za področje biomedicine. Je prvo in edino podjetje na svetu, ki zbira, obdeluje in shranjuje matične celice iz pulpe mlečnih zob. Podjetje ima dovoljenje za shranjevanje matičnih celic iz mlečnih zob – Human Tissue Authotrity Act.

Ustanovljeno je bilo v Austinu ( Texas , ZDA) kjer je laboratorij v katerem se shranjujejo celice iz združenih držav Amerike. Sedež podjetja BioEDEN v Evropi je v Angliji, natančneje v Daresburyju – blizu Liverpoola in Manchestra. Postavitev novih laboratorijev je načrtovana za Dubai in Azijo.

Podjetje BioEDEN sodeluje s številnimi priznanimi podjetji, ki raziskujejo zdravljenje z matičnimi celicami. Prepričani smo, da so matične celice, shranjene pri podjetju BioEDEN, odlična naložba v zdravje.