Saturday, April 13, 2024

Kako lahko matične celice pomagajo mojemu otroku?

Shranjevanje popkovnične krvi ponuja vam kot staršem in vašim otrokom dodatno varnost. Številne nevarne bolezni, recimo določene oblike raka ali autoimune bolezni je že mogoče uspešno pozdraviti s pomočjo matičnih celic. Zdravljenje bolezni, ki so pogostejše s staranjem – kapi, zastoji srca in diabetes bodo najverjetneje naslednje, ki jih bo možno uspešno pozdraviti z matičnimi celicami. S hrambo matičnih celic boste prepričani, da ste storili vse, da povečate možnost uspešnega zdravljenja vašega otroka – ne glede na njegovo starost.


Če je popkovnična kri res toliko vredna – zakaj je ne shranjujejo vsi?

 

Predvsem zato, ker tudi danes, ko je razmeroma enostavno priti do informacij, veliko ljudi ni dovolj informiranih o pozitivnih učinkih zdravljenja. Pogosto se ljudje odločijo, da celic ne bodo shranili, ker ne zberejo dovolj informacij. Eden od razlogov je verjetno tudi dejstvo, da gre za plačljivo storitev. Zaradi tega podjetje Izvorna Celica d.o.o. omogoča tudi plačilo hrambe za vsako leto posebej, kar občutno zmanjša stroške začetne investicije.

Ali je možno plačilo na obroke?

 

Da, podjetje Izvorna Celica d.o.o. ima sklenjeno pogodbo z banko Unicredit. Shranjevanje matičnih celic lahko plačate na do 24 obrokov. Za podrobnejše informacije pokličite svetovalce Izvorne Celice na 080 24 23.

Ali se lahko matične celice otroka uporabijo tudi za zdravljenje staršev oziroma bratov ali sester?

 

Načeloma da. Bistveno je, da se ujemajo tkivne strukture. To je podobno kakor darovanje organov. Samo če se tkivne strukture darovalca in prejemnika ujemajo, smo lahko prepričani, da telo ne bo zavrnilo presajenega organa. Verjetnost, da se bodo izvorne celice otroka ujemale s celicami staršev, so žal zelo nizke – komaj 3 %. Verjetnost uspešnega zdravljenja bratov oziroma sester je precej višja – 25%.

So bile matične celice iz popkovnične krvi že kdaj uporabljene v medicini?

 

Da, že več tisočkrat. Na Japonskem in v ZDA, ki veljata za državi z najbolj razvitim sistemom zdravljenja in shranjevanja je zdravljenje s popkovnično krvjo celo pogosteje uporabljeno kot zdravljenje s celicami iz kostnega mozga. Matične celice se uporabljajo za zdravljenje raka, bolezni metabolizma ter poškodbe možganov. Podjetje Vita34, partner podjetja Izvorna Celica d.o.o. je uspešno pomagalo 5 otrokom z resnimi boleznimi. Štirim je pomagala lastna shranjena popkovnična kri, enemu pa je pomagala kri njegovega brata.
Vita34 je eno redkih podjetij v Evropi, ki je dejansko že uspešno zdravilo z matičnimi celicami.

Kako poteka postopek, ko moj otrok potrebuje izvorne celice?

 

Podjetje Izvorna Celica d.o.o. vse celice shranjuje v laboratoriju partnerskega podjetja Vita 34v Nemčiji. Laboratorij deluje vse dni v letu in kurirska služba je v pripravljenosti 24 ur dnevno, torej lahko celice pošljejo v izbrano bolnišnico v izredno kratkem času. Navadno pa za zdravljenje z matičnimi celicami ni potrebno posredovati tako hitro. V vseh primerih zdravljenja do zdaj so zdravniki oziroma starši obvestili Vito 34 več mesecev vnaprej.
Ko celice potrebujete je potrebno samo poklicati dežurno številko podjetja Izvorna Celica 070 600 300 ali poslati mail na info@izvorna-celica.si – za vse ostalo poskrbimo mi.

Ali je možno zdravljenje z izvornimi celicami ko moj otrok odraste?

 

Pravilo pravi, da se s celicami iz popkovnične krvi lahko zdravi tudi odrasle. Gledano globalno je bilo vsako tretje zdravljenje opravljeno na odrasli osebi. Ko popkovnična kri prispe v laboratorij se natančno pregleda število izvornih celic o čemer ste tudi obveščeni. Tudi če število celic ni idealno za zdravljenje odraslih, je z najsodobnejšo opremo že možno razmnoževati celice. Ti postopki so še v fazi testiranja, vendar bodo ko vaš otrok odraste, najverjetjneje že rutina.

Kdo so ljudje, ki predstavljajo podjetje Vita 34?

 

Podjetje Vita 34 so ustanovili zdravniki in ga še danes vodijo zdravniki. Vodja podjetja, Dr. Eberhard Lampeter je vrsto let delal na področju raziskav v medicini in podjetje Vita 34 je ustanovil na podlagi izkušenj z matičnimi celicami. Poleg zdravnikov podjetje Vita 34 zaposluje tudi biologe, farmacevte in laboratorijske strokovnjake – vse z namenom zagotavljati najboljše rezultate in najvišji nivo varnosti.

Zakaj se odločiti za shranjevanje matičnih celic ravno pri podjetju Izvorna Celica d.o.o.?

 

Sodelujemo samo s podjetji, ki dosegajo najvišji nivo kakovosti. Glavna prednost naših partnerjev je poleg vrhunske kakovosti tudi dejstvo, da so s celicami iz njihovih laboratorijev že uspešno zdravili. Poleg tega je podjetje Izvorna Celica d.o.o. prvo slovensko podjetje, ki je pridobilo dovoljenje za shranjevanje matičnih celic izven ozemlja Slovenije – kar pomeni, da ustrezamo vsem standardom in predpisom. Predlagamo, da si preberete tudi poglavje o kakovosti. Za ogled članka kliknite tukaj.

Kako poteka postopek shranitve, ko popkovnična kri prispe v laboratorij?

 

Vabimo vas, da si postopek ogledate v virtualnem ogledu laboratorija. Za ogled kliknite tukaj.

Kategorija:   Novice, zdravje