Monday, March 27, 2023
13 junija, 2012

Menjava partnerjev po ločitvi vas ne bo potolažila

By 0 746 Views
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

 


Menjava partnerjev edina tolažba

Po ločitvi se prioritete hitro spremenijo, ženska se sama sebe ponovno vidi kot središče sveta. Na ločitev ne bi smele gledati kot na novo mladost, ampak kot priložnost za začetek novega boljšega življenja. Pri tem je potrebno postaviti meje, ki se jih ne sme prestopiti, je v svoji knjigi ‘Kako se ločiti v prijateljskem duhu’ zapisal ameriški psiholog Bill Ferguson. Ferguson trdi, da menjava partnerjev kot spodnjih hlačk, ne bo pripomogla ublažiti izgubo, korak naprej je potrebno stopiti predvsem pri intenziviranju prijateljskih druženj.

»Ja, hodite v družbo, pijte, plešite, vendar se izogibajte afer za eno noč. Ko ostanete same, se boste po seksu s tujcem počutile še bolj umazano in še bolj osamljeno,« poudarja psiholog. Kljub temu nasvetu pa bo mnogim ženskam objem neznanega moškega edina tolažba.

»Po mučni ločitvi sem dojela, da me druženje s prijatelji ne sprošča, saj so me vsi spraševalo o mojih občutkih in me spomnili na nezavidljivo situacijo v kateri sem se znašla. Glede na to, da so otroci odrasli in sami skrbijo zase, sem se počutila prazno in neuporabno. Potem sem s prijateljico, ki se je znašla v podobni situaciji, pričela obiskovati diskoteke in različne klube. V začetku sem se med vso to mularijo počutila staro, potem pa, ko sem spoznala, da me fantje gledajo kot žensko, so je dogajal tudi seks za eno noč. To zadovoljstvo pa je bilo samo trenutno. Trezna jutra v tuji postelji so pač druga zgodba,« se je izpovedala petdesetletnica, ki se je pred štirimi leti ločila po 22 letih zakona in se ponovno srečala s samskim življenjem.
 

Slab pristop

»To obdobje eksperimentiranja je trajalo samo nekaj mesecev, potem pa sem spoznala, da afere ne bodo uredile mojega življenja,« pravi petdesetletnica.

Psihologi so v tem primeru mnenja, da gre za tipične obrambni mehanizem, ki pa je popolnoma zgrešen. Ženske želijo na ta način dokazati, da so še vedno zelo privlačne in da lahko po ločitvi še vedno veliko ponudijo. Na žalost pa se prepozno zavejo, da svojo osebnost ponujajo na čisto nepravi način.

Komentarji
Kategorija:   Nasveti
Naslednji prispevek

S prehrano do orgazma

13 junija, 2012 0