Thursday, May 23, 2024

Menopavza je obdobje prenehanja ženske reproduktivne sposobnosti, ki pa v skladu tradicionalne kitajske medicine pomaga ohrani ženskost, energijo in spopadanje s staranjem. Tradicionalna kitajska medicina meni, da menopavza ni motnja, ampak hormonsko neravnovesje, ki v ženskem telesu povzroči nekakšen notranji kaos.


V nasprotju z zahodnjakinjami, Kitajk težave povezane z vstopom v menopavzo, skoraj da ne motijo. Azijke živijo v manj stresnem okolju, njihov življenjski slog pa je v primerjavi z slogom žensk zahodnega sveta, veliko počasnejši. Hujše simptome pa prav gotovo preprečuje veliko bolj zdrava prehrana.

Človeško telo ima več kot 2.000 akupunkturnih točk. Akupunkturne točke so povezane v dvajset različnih poti ali meridanov, ki potekajo vzdolž telesa in po katerih naj bi se pretakala življenjska energija. Vsak meridan služi kot povezovalnik med površino telesa in notranjimi organi. V primerih, da so meridani prekinjeni ali blokirani, življenjska energija ne more neovirano krožiti po telesu in pojavijo se prvi simptomi bolezni. Sprostitev meridanov bo prispevala k ponovni vzpostavitvi pretoka energije, simptomi bolezni se bodo umaknili.

Sprostitev meridanov

Vsaka ženska drugače doživlja simptome menopavze, zato je potrebno akupunkturo prilagoditi vsaki posameznici posebej. Za različne simptome so blokirani različni meridani. Pogovor z zdravilcem je ključnega pomena za zadovoljiv učinek terapije. Zdravljenje poteka s pomočjo vbadanja tankih igel, ki stimulirajo meridane in sprostijo pretok življenjske energije. Od simptomov je odvisno katere meridane bo zajela akupunktura: roke, noge, ramena ali celo podplate.

Zdravljenje običajno traja pol ure. Za boljši učinek zdravljenja je potrebo akupunkturo večkrat ponoviti. Stranski učinki se ponavadi pojavijo v obliki mravljincev in otrdelosti ciljnega dela telesa.

Kategorija:   Novice, Žensko zdravje